PDA

Bekijk de volledige versie : Duitse overheid verwacht dit jaar 1,5 miljoen vluchtelingen, geen 800.000


jonas.d*meulenaer
5th October 2015, 15:07
De Duitse autoriteiten verwachten dat er dit jaar 1,5 miljoen vluchtelingen de grens over zullen steken. Dat blijkt uit een intern regeringsdocument dat de krant Duitse krant Bild kon inkijken. Eerdere schattingen gingen uit van 800.000 tot een miljoen vluchtelingen.


In het intern regeringsdocument staat dat in het laatste kwartaal rekening gehouden moet worden met de komst van 920.000 vluchtelingen - of zo’n 10.000 per dag. Er wordt, volgens de bron, dus geen daling verwacht in het aantal asielaanvragen.

De toestroom van 10.000 vluchtelingen per dag kan volgens de krant logistieke problemen opleveren. Duitsland kampt nu al met een tekort aan wooncontainers en sanitaire voorzieningen.

Vier tot acht familieleden extra door gezinsvereniging

Het vertrouwelijke document waarschuwt ook dat met elke goedgekeurde asielaanvraag rekening moet worden gehouden met nog eens vier tot acht familieleden die op termijn gebruikmaken van gezinshereniging.

Het nieuwe cijfer, 1,5 miljoen, werd al door minister Lorenz Caffier van de deelstaat Mecklenburg-Volpommern bevestigd in een interview met Welt am Sonntag. Hij verwacht dit jaar 1.2 tot 1,5 miljoen vluchtelingen.

Instroom beperken

Zondag benadrukte de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, in een interview met de Duitse televisiezender ZDF dat het aantal vluchtelingen dat naar Europa komt moet beperkt worden. ‘Europa moet bereid zijn mensen op te nemen, maar we kunnen niet doen wat onmogelijk is.’ Hij verwees vooral naar de samenwerking tussen de EU en Turkije.

Bron: De Standaard

Eigen mening: Ik vind dat het goed is dat we de vluchtelingen aannemen. Veel mensen vinden dit niet zo'n goed/leuk idee vanwege het financiële aspect of zijn misschien gewoon bang. Maar we moeten elkaar als medemens helpen! Door het Schengenakkoord worden de controles aan de grenzen van het Schengengebied beter bewaakt waardoor er onnodige risico's worden genomen door de vluchtelingen.