PDA

Bekijk de volledige versie : Israël bestookt Gazastrook na oplopende spanningen


Toon.A*rts
5th October 2015, 13:23
De spanningen in Israël met Palestijnen lopen op. Het Israëlische leger heeft zondagnacht een luchtaanval uitgevoerd op de Gazastrook. Van daaruit was volgens het leger zondagavond een raket afgevuurd, weliswaar zonder slachtoffers te maken.

Volgens de woordvoerder van het leger, Peter Lerner, heeft de Israëlische luchtmacht zondagnacht ‘een terroristische installatie’ van Hamas in het noorden van het kustgebied beschoten. Meer details gaf hij niet vrij.

De spanningen tussen joden en Palestijnen is de voorbije weken geëscaleerd in Israël. Volgens het Rode Kruis zijn afgelopen weekend minstens 77 Palestijnen gewond geraakt in clashes met Israëlische ordediensten.

Zaterdagnacht doodde de politie in Jeruzalem een Palestijn die een Israëlische voorbijganger met een mes had aangevallen en verwond. Het incident komt er amper enkele uren na een aanval door een andere Palestijn op enkele Israëli’s in de oude stad. Daarbij kwamen twee mensen om en raakten er twee gewond, onder wie een kind. Ook deze dader werd door de politie neergeschoten.

Vorige week werd een Israëlisch ouderpaar vermoord op de Westelijke Jordaanoever, hun kinderen raakten gewond. Het Israëlische leger is een klopjacht gestart naar de dader, zaterdag werden enkele verdachten opgepakt. Maar bij die zoektocht kwamen ook al tien Palestijnen om het leven.



Eigen mening: Al van 1948 is Israël tegen Palestina aan het vechten
allemaal om een land dat toen in twee gesplitst is tussen de joden en de moslims. Met al 1000 en nog meer slachtoffers. De Gazastrook zou als grens moeten bedoeld zijn maar nu is het een slachtveld geworden. Ik vind dat ze elkaar moeten laten leven en respecteren, en op hun eigen deel blijven en proberen samen te leven zonder slachtoffers. Door Israël is leven in Palestina ondragelijk geworden. Wij zijn medeverantwoordelijk voor alle slachtoffers wij gaven de joden Israël zonder na te denken aan de gevolgen of de lokale bevolking.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20151005_01902587
Geraadpleegd op 5-10-2015 13:23