PDA

Bekijk de volledige versie : Vluchtelingen in Calais kamperen binnenkort in pretpark van Banksy


Jens.W*uters
28th September 2015, 11:24
Het meest deprimerende pretpark van het Verenigd Koninkrijk wordt vandaag ontmanteld en naar Calais gestuurd zodat vluchtelingen erin kunnen opgevangen worden. Kunstenaar Banksy heeft dat aangekondigd bij de sluiting van zijn Dismaland.

Gisteren was de laatste dag dat bezoekers het amusementspark van Banksy konden bezoeken. Sinds de opening op 22 augustus kreeg Dismaland al duizenden mensen over de vloer. Vandaag wordt alles afgebroken, al het hout en de stellingen zullen via het kanaal naar Calais gaan, om er aan enkelen van de 5.000 vluchtelingen onderdak te bieden.

Op de website van Dismaland staat: "Coming soon... Dismaland Calais." met een foto erbij van het Assepoester-kasteel omgeven door tenten van vluchtelingen.

Het tijdelijke attractiepark Dismaland was elke dag gedurende vijf weken uitverkocht, met een dagelijks bezoekersaantal van 4.000 mensen. Het nieuwste werk van kunstenaar Banksy zou het badstadje ongeveer 20 miljoen pond opgeleverd hebben.

Bron: HLN, (28 september 2015). " Vluchtelingen in Calais kamperen binnenkort in pretpark van Banksy." Geraadpleegd op 28 september 2015, via http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2470182/2015/09/28/Vluchtelingen-in-Calais-kamperen-binnenkort-in-pretpark-van-Banksy.dhtml

Mening:
Het is goed dat deze kunstenaar het initiatief neemt om zijn "pretpark" te verhuizen naar Calais, want zo kan men de vluchtelingen verder helpen door allerlei materialen te gebruiken om onderdak van te maken. Door dit te zullen hopelijk ook het aantal ziektes en infecties die zich voordoen in de kampen verminderen. Zo hoop ik dat zij een ietwat menswaardiger leven zullen krijgen. Bovendien vind ik het ook positief dat de kunstenaar meeleeft met de vluchtelingen en hen de kans wil geven om zich te integreren in onze maatschappij.