PDA

Bekijk de volledige versie : 'Thema is ons op het lijf geschreven'


R*my.DeDoncker
10th May 2015, 00:46
'Thema is ons op het lijf geschreven'

Viceministers Kris Peeters (CD&V) en Jan Jambon (N-VA) hebben in Milaan het Belgisch paviljoen van de Wereldtentoonstelling ingehuldigd. De Expo draait rond het thema voedsel. ‘Dat thema is ons land op het lijf geschreven’, zei Kris Peeters.

‘De hele wereld kent onze Belgian beers, Belgian chocolates, Belgian fries en Belgian waffles’, aldus minister voor Buitenlandse Handel Kris Peeters. In het paviljoen kunnen bezoekers onder meer kennismaken met de Belgische culinaire kwaliteiten.

‘Dat bier, die chocolade, die frieten en die wafels zijn bovendien maar het topje van een gigantische ijsberg. In dit paviljoen kan men ook onze hidden champions van de voedingssector leren kennen, zoals speculoos en plantaardige dranken’, zegt Peeters.

Volgens hem is de Belgische voedingsindustrie een economische grootmacht. ‘In 2013 steeg de omzet van de sector met 1,5 procent tot 48,2 miljard euro. Bovendien is het een van de weinige industrieën waarin de werkgelegenheid niet krimpt.’

Minister Jambon noemt het paviljoen vooruitstrevend en is blij dat de deelstaten een prominente plaats krijgen. ‘Het is bovendien een goede mix tussen ernst en vertier. We denken na over de uitdagingen, dat er steeds meer mensen zullen zijn, terwijl het aantal grondstoffen slinkt. Mensen kunnen echter ook een pintje drinken en frietjes eten, wat goed past binnen onze cultuur.’

Het Belgisch paviljoen werd ontworpen door het architectenbureau Patrick Genard & Asociados, in samenwerking met architect Marc Belderbos en het bouwteam Besix-Vanhout.

Bron: De Standaard, 09/05/15

Eigen mening: Ik vind het goed dat België specialiteiten heeft die over de hele wereld bekend zijn. Dit is zeer goed voor de Belgische economie. Het is belangrijk om deze producten te blijven promoten om concurrentie tegen te gaan. Ook het promoten van andere Belgische producten zoals speculoos is belangrijk. Hierdoor kan de export van België groeien. We zijn een klein land en we moeten veel grondstoffen importeren vanuit andere landen, dus om dit te kunnen compenseren hebben we deze export nodig.