PDA

Bekijk de volledige versie : Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles


D*nnis Geentjens
8th March 2015, 20:19
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts werkt aan de uitrol van mobiele trajectcontroles. Dat kan leiden tot 'een fundamentele mentaliteitswijziging' in het verkeer, zo stelde Weyts zondag in het VRT-programma De Zevende Dag.

Weyts (N-VA) wees erop dat het aantal verkeersdoden in de eerste negen maanden van 2014 is gestegen in vergelijking met het jaar voordien. Het 'laaghangend fruit' is al geplukt en dus dringen er zich volgens de minister nieuwe maatregelen op om de tendens te keren. Trajectcontroles zijn er daar één van. Die zijn volgens Weyts sociaal beter aanvaard en ze leveren ook betere resultaten op dan flitscamera’s.

Weyts kondigde aan dat hij samen met de federale wegpolitie, ingenieurs en het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de invoering van mobiele trajectcontroles, waarbij de controles eens op het ene en dan weer op het andere traject uitgerold worden. Volgens Weyts bestaat er onder marktspelers interesse om dat systeem uit te werken. Afhankelijk van de technische voortgang hoopt de mobiliteitsminister daar dit jaar nog verder mee te raken, zei hij in De Zevende Dag.

Daarnaast wordt ook de rijopleiding binnenkort gewijzigd. Naast de kennis van de wegcode en de rijvaardigheid zal er meer aandacht worden geschonken aan het inschatten van risico’s en sociaal rijgedrag. De minister beraadt zich over de invoering van een 'terugkomdag' waar die vaardigheden getest worden. Wanneer die dag precies zou plaatsvinden, is nog onderwerp van gesprek, aldus Weyts.

Datum: 8 maart 2015
Bron: De Standaard
URL: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150308_01568091

Mening:
Ik vind het wel een goed idee. Ik vind dat ze onder elke brug camera's mogen hangen en dat ze per dag dan maar bepalen van welke brug tot welke brug er controles gehouden worden. Vele mensen weten waar de controles zijn dus ze gaan maar voor eventjes snelheid minderen. Dit is niet de juiste ingesteldheid. 120 is 120, dat is op al onze autosnelwegen. Houd je er dan ook aan. Doe het niet enkel omdat je bang bent om een boete te krijgen, maar omdat je beseft dat je er niet alleen jezelf, maar ook andere mensen mee in gevaar brengt!