PDA

Bekijk de volledige versie : Astana krijgt dan toch een WorldTour-licentie


Vincent P*ters
10th December 2014, 23:29
Astana Pro Team heeft van de Internationale Wielerunie UCI dan toch een WorldTour-licentie gekregen voor volgend seizoen. Dat meldt het Kazachse wielerteam woensdag op Twitter.
Ook op de eigen site vermeldt Astana het voor hen heuglijke nieuws. ‘Astana Pro Team is blij te kunnen aankondigen dat we een WorldTour-licentie voor 2015 hebben ontvangen, waardoor we op het hoogste niveau kunnen blijven wedijveren. Bedankt aan de renners, de staff, de families, sponsors, vrienden en fans voor de steun.’

De voorbije maanden liepen in de stal van Astana vijf renners, onder wie drie in de opleidingsploeg, tegen de dopinglamp. Nadat in oktober het derde dopinggeval aan het licht kwam, meldde de UCI al dat er een grondig onderzoek zal gevoerd worden naar het team van ploegleider Alexander Vinokourov, die als renner zelf een dopingstraf uitzat. Het opleidingsteam van Astana werd intussen voor onbepaalde tijd geschorst door de Kazachse Wielerbond.

Bij Astana rijdt onder meer de Italiaanse Tourwinnaar Vincenzo Nibali.

Bron: www.standaard.be (http://www.standaard.be/cnt/dmf20141210_01423113 )

Mening:
Het is zeer duidelijk dat er in dat team wel degelijk heel wat vuiltjes aan de lucht zijn. Door het feit dat Astana de tourwinnaar in zijn rangen heeft, was het moeilijk voor de UCI om hen geen licentie te geven. Dat zou voor ophef zorgen binnen de hele wielerwereld. Of het een correcte beslissing is moet misschien nog blijken uit komende seizoenen. Als er nog dopinggevallen komen binnen deze ploeg gaat de UCI ook kritiek krijgen. Volgens mij zal dit toch het laatste jaar zijn voor Astana als professioneel wielerteam, de druk wordt te groot.