PDA

Bekijk de volledige versie : Man die peutertje in oog stak niet aan proefstuk toe


Lars.C*ynen
10th December 2014, 09:39
DEURNE - Jean K., een man van 52 uit Deurne, heeft toegegeven dat hij de achttien maanden oude Sterre met een schroevendraaier in het oog stak in de Delhaize van Deurne. Hij werd eerder al geïnterneerd voor feiten van agressie. Alles wijst erop dat hij het jonge slachtoffertje willekeurig uitkoos. De toestand van Sterre is intussen nog altijd kritiek.
Vandaag wordt K. voor de onderzoeksrechter geleid, die een gerechtspsychiater zal aanstellen. Jean K. is in geen geval aan zijn proefstuk toe. Hij werd eerder al geïnterneerd na feiten van agressie in 2007. Tot vandaag werd hij daarvoor opgevolgd door justitie. Toch sloeg hij maandag toe in een Delhaize-supermarkt in Deurne, in dezelfde straat als waar hij woont.

Hij was een tijdlang spoorloos, maar er waren scherpe camerabeelden gemaakt en verscheidene getuigen, onder wie ook de mama van Sterre, hadden hem duidelijk herkend. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de lokale recherche hem op het spoor kwam.

'Hij kon dinsdagmiddag met bijstand van het BBT (het Bijzonder Bijstandsteam, gespecialiseerd in complexe arrestaties, red.) worden onderschept. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffertje willekeurig werd aangevallen. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen', benadrukt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket.

Slachtoffertje nog kritiek

Het slachtoffertje verblijft ondertussen nog steeds op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis. Haar toestand was gisteren kritiek. De ouders werden de hele dag opgevangen door de dienst slachtofferonthaal.

bron: www.hetnieuwsblad.be 10/12/2014
mening: Ik kan de strafrechtwet in België niet bevatten... Hoe is het mogelijk dat zo'n monster dat ooit al van allerhande zaken heeft uitgespookt nu weer de kans kreeg om toe te happen. Nu krijgt hij waarschijnlijk een straf aan de hand van de wet Lejeune, een wet die nergens op slaat!

Charlotte.L*Dreff
18th December 2014, 18:27
Dan denk je dat je alles al meegemaakt hebt en dan gebeurd er zoiets. Het is niet te vatten waarom die man zo'n agressief feit gepleegd heeft. Wat ging er in hem om? Waarschijnlijk niet al te veel. Het is verontrustend om te beseffen dat je eigenlijk nergens nog veilig bent. Overal word je gewaarschuwd, overal moet je oppassen voor zakkenrollers en nu kunnen we daar nog aan toevoegen: pas op voor kinderen in een buggy. Waar gaat dit toch allemaal naartoe? Nergens kun je precies nog veilig zijn of op zijn minst een veilig gevoel hebben. Het feit dat het misdrijf gepleegd is bij een baby, vind ik nog veel moeilijker om te kunnen bevatten. Het kind is nog maar pas op deze aarde en is op korte tijd al enorm toegetakeld. Wellicht blijft het kind zelfs blind voor de rest van zijn leven. Is dit dan de boodschap die we willen meegeven met onze maatschappij? Waar slaat dit op? Ik hoop dat er een gepaste straf staat te wachten voor deze agressieveling en dat ze hem niet ontoerekeningsvatbaar verklaren!

Britt.VanLooveren
18th December 2014, 19:29
Ik vind dat justitie een grote fout heeft gemaakt met het vrijlaten van deze man. Deze man was al eerder gekend voor feiten van agressie. We weten natuurlijk niet of deze feiten ook zo erg waren als nu. Deze man werd ook opgevolgd door justitie. Hoe doen ze dit juist? Hoe vaak? Op wat gaan ze letten? Hier stel ik mij toch enkele vragen bij.
Het meisje haar leven is juist begonnen en is al verminkt voor de rest van haar leven.

E*ilie.Payne
18th December 2014, 23:51
Ik kan nergens iets vinden over zijn vrijlating. Uit welke bron haal je die informatie, Britt?

Als het inderdaad zo is dat deze man vrijgelaten is, heb ik hier mijn bedenkingen wel bij. Ik heb ook mijn bedenkingen bij wat nu de beste straf zou zijn voor die man. Blijkbaar is hij in het verleden al geïnterneerd geweest voor andere feiten van agressie. Dit heeft duidelijk weinig effect gehad aangezien er terug een voorval is. Zou deze man dan beter af zijn in een instelling? Daar ben ik ook niet zo zeker van. Het is duidelijk dat deze man ergens een foute kronkel in zijn brein heeft. We weten ook allemaal dat onze gevangenissen vol zitten. Eén ding is zeker, ik zou nooit diegene willen zijn die zulke beslissingen moet nemen.