PDA

Bekijk de volledige versie : Na Zwarte Piet: ook kerststallen worden verboden


Kayleigh.H*ygaerts
8th December 2014, 18:48
Nadat in Nederland een hele heisa was ontstaan rondom zwarte piet is nu ook de typische kerststal verboden in Frankrijk. Daar heeft een rechtbank beslist dat een kerststal in het openbaar een schending is van de wet op de scheiding tussen Kerk en staat.

De bewuste stal staat opgesteld aan de ingang van het raadhuis in de stad La Roche-sur-Yon. Volgens enkelingen is die plek echter staatseigendom en mag er dus geen stal staan. Hetzelfde geldt dan echter voor kerststallen die op gemeentepleinen opgesteld staan. De rechtbank gaf de klagers gelijk en gaf de stad de opdracht om de stal te verwijderen. Maar dat is niet naar de zin van heel wat Fransen. Zowel conservatieven als linkse rakkers trokken ten strijde tegen de uitspraak en beweren nu dat de kerststal een symbool voor kerstmis is en niets te maken heeft met de vermenging van religie met staatszaken.

Bron: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20141208_01418176/na-zwarte-piet-ook-kerststallen-worden-verboden

Eigen mening: Heel die heisa is ronduit belachelijk. Iedereen leeft al heel zijn leven met zwarte piet en de kerststal, daar kijken we al een heel jaar naar uit en nu gaan ze dat ook weer afschaffen. Nu is het enkel in Frankrijk maar binnen een paar jaar waarschijnlijk ook weer hier. Ze zoeken het gewoon allemaal te ver. De kerststal is gewoon een symbool voor kerstmis en de geboorte van Jezus en niks anders.

G*lles.Den.Abt
8th December 2014, 21:59
Ik deel ook de mening dat deze maatregelen ronduit belachelijk zijn, door onze overgevoelige maatschappij gaan we de feestdagen gewoon kapotmaken. Mensen zoeken achter elk ding een betekenis en proberen hier dan ook iets van te maken waar ze een hele heisa rond kunnen maken. Laat de feestdagen toch gewoon zijn wat ze zijn en zoek er niet teveel achter, mensen willen het gezellig maken en sfeer creëren zonder enig idee van provocatie.

Sofie.DeWolf
8th December 2014, 22:30
Net zoals de vorige studenten al aanhaalden vind ik het ook belachelijk. Wat mag er tegenwoordig nog wel? Het zou mij niet verbazen dat er binnenkort geen kerstbomen meer geplaatst mogen worden op openbare plaatsen en geen rendieren meer voor de kerstslee mogen geplaatst worden omdat dit tegen de rechten van plant en dier is. Waar is iedereen toch mee bezig? Kunnen we niets meer verdragen? Zelfs niet tijdens de feestdagen? Het is al erg genoeg dat er ruzie gemaakt wordt rond zwarte piet. De mensen zouden zich moeten schamen om zelfs al ruzie te maken op feesten die bedoeld zijn voor kinderen.