PDA

Bekijk de volledige versie : Ruimtecapsule Orion is geland in de Stille Oceaan


Larsen V*rstraete
5th December 2014, 22:41
Na een testmissie van zowat vierenhalf uur is de nieuwe Amerikaanse capsule voor bemand ruimtetransport vrijdag veilig in de Stille Oceaan geland.

Afgeremd door elf valschermen plofte de onbemande ruimtecapsule om 16.29 uur Belgische tijd in de Stille Oceaan, op 23,60 graden noorderbreedte en 116,6 graden westerlengte. Het tuig is netjes rechtop neergekomen.

De vlucht heeft 4 uur 24 minuten geduurd. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA gewaagt van een missie perfect volgens het boekje. Alle systemen hebben gewerkt zoals voorzien. ‘Een verbazingwekkende mijlpaal voor de exploratie van de ruimte door de mens’, twitterde lanceerbedrijf ULA.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20141205_01413894
Mening: Het werd dringend tijd dat de verouderde Amerikaanse ruimtecapsules werden vernieuwd. Door te investeren in deze nieuwe capsules zal het mogelijk zijn om bemande vluchten naar Mars uit te voeren. Hoewel het nog een aantal jaar tot een decennia zal duren voor dit daadwerkelijk wordt gedaan. Hopelijk wordt er in de toekomst door deze positieve testmissies meer geïnvesteerd in ruimtevaart en zal hierdoor ook onderzoeken uitgevoerd kunnen worden die het leven hier op Aarde zal bevorderen.