PDA

Bekijk de volledige versie : Speler overlijdt na baksteen op hoofd: 15de slachtoffer in Argentijns voetbal in 2014


Vincent P*ters
4th December 2014, 21:51
Het Argentijns voetbal heeft een trieste reputatie en dat beeld werd afgelopen weekend (helaas) nog maar eens bevestigd. Een 33-jarige speler overleed nadat hij een baksteen op het hoofd kreeg in een gevecht met een speler en supporters van de andere ploeg.

De match tussen Tiro Federal en Chacarita, twee ploegen uit Aimogasta (op 1200 km van Buenos Aire) werd zaterdag tien minuten voor affluiten stilgelegd toen er rellen waren ontstaan. Franco Nieto, de kapitein van Tiro Federal, werd achtervolgd en gegrepen door minstens één speler van de tegenpartij en verscheidene supporters. In het tumult werd hij geslagen met een baksteen. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht waar hij dinsdag nog werd geopereerd maar woensdag overleed...

Dit trieste geval staat helaas niet alleen. Dit jaar stierven al 15 personen in het Argentijns voetbal, dat zijn er drie meer dan dezelfde periode in 2013. Dat meldt de niet-gouvernementele organisatie ‘Salvemos al Futbol’ (‘Laat ons het voetbal redden)...

Bron: www.gva.be (http://www.gva.be/cnt/dmf20141204_01411803/speler-overlijdt-na-baksteen-op-hoofd-15de-slachtoffer-in-argentijns-voetbal-in-2014 )

Mening:
Als vurig voetbalsupporter hou ik wel van een gezonde portie rivaliteit in de sport. Dat houdt sport boeiend, om het te doen en om naar te kijken. Zowel op als naast het veld mag er rivaliteit aanwezig zijn, maar de veiligheid van de spelers moet altijd prioriteit zijn. Het feit dat er in Argentinië al 15(!) doden zijn gevallen in en rond het voetbal is ronduit onthutsend en verontrustend. Dit geeft o.a. aan dat er ginder een hele andere mentaliteit heerst rond het veld. We mogen ons gelukkig prijzen dat we hier blijkbaar in een beschaafdere (sport)wereld leven. Ik hoop dat er ginder maatregelen worden getroffen door de bevoegde instanties want anders zal dit waarschijnlijk nooit veranderen. Dat bewijst het hoge cijfer van dodelijke slachtoffers. Als er al 15 doden zijn, over hoeveel gewonden spreken we dan op en rond een voetbalveld in Argentinië?