PDA

Bekijk de volledige versie : Geniale uitvinding: Fietsband die niet meer kan leeglopen!


Loes.B*onen
1st December 2014, 14:14
Een Zuid-Koreaans bedrijf beweert een fietsband te hebben ontwikkeld die niet lek kan gaan. Het geheim van de band is een nieuwe polymeer met de naam aether, waarbij minuscule luchtbelletjes zijn ingebed in een beschermende laag. Daardoor kunnen wel een of meerdere belletjes lek raken, maar loopt de lucht niet meteen uit de hele band.

Volgens de Britse krant The Daily Telegraph is de band nog niet geschikt voor landingsgestellen of mountainbikes. Maar voor alledaagse ritjes op een gewone fiets zou het wel het einde kunnen betekenen van het banden plakken.

Bron: http://www.demorgen.be/wetenschap/geniale-uitvinding-fietsband-die-niet-meer-kan-leeglopen-a2137587/

Mijn mening:
Dit artikel uit De Morgen van 1 december 2014 sprong onmiddellijk in mijn oog. Ook dit betekent dat de wetenschap niet stil staat. De wetenschap zoekt op alle mogelijke manieren oplossingen zodat het leven van een gewone, werkende mens weer gemakkelijker wordt. Leerlingen kunnen binnenkort dus niet meer zeggen dat ze te laat zijn door een platte band want deze problemen worden opgelost. Als de wetenschap zo doorgaat, moeten mensen binnen tientallen jaren niets meer doen. Alle dingen die fout kunnen gaan, worden door nieuwe goede uitvindingen opgelost zodat mensen er niets meer moeten aan doen.