PDA

Bekijk de volledige versie : "IS valt Kobane vanuit Turkije aan"


shanty.j*cobs
29th November 2014, 19:22
Extremisten van de terreurgroep Islamitische Staat hebben de Syrische grensstad Kobane vanuit Turkije aangevallen. Dat is voor het eerst. Volgens een woordvoerder van de Koerdische Democratische Unie Partij vielen IS-strijders de grenspost aan die Turkije met Kobane verbindt. De Turkse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op de aanval.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat het offensief begon met twee zelfmoordaanslagen op de grensovergang. Eén van de aanslagen vond aan het begin van de dag plaats met een aanslag met een autobom. De tweede gebeurde iets later op dezelfde plek, door middel van een vest met explosieven. Later vonden er nog twee zelfmoordaanslagen plaats aan het zuidwesten van de stad.

Kobane wordt nu van vier kanten aangevallen, aldus de organisatie. Ook in het zuidwesten van Kobane werd vandaag gevochten. IS zette daar tanks in om zijn strijders te ondersteunen. Het offensief eiste de levens van minsten 30 personen. 21 hiervan waren strijders van IS, inclusief de zelfmoordterroristen. De rest zijn Koerdische troepen.

Stategisch belang
Het offensief van IS tegen Kobane begon medio september. De stad is van groot strategisch belang voor IS, omdat het de grensplaats is van Syrië en Turkije.

Turkije houdt zich tot dusverre afzijdig van de strijd, omdat het vreest door inmenging het Koerdische streven naar onafhankelijkheid aan te wakkeren. Een internationale coalitie verleent luchtsteun aan Kobane. Eerder deze week werden er nog zes luchtaanvallen op doelen van IS rondom de stad uitgevoerd.

Bron: http://www.demorgen.be/buitenland/-is-valt-kobane-vanuit-turkije-aan-a2136400/

Mening: ik vind dat er dringend en harder actie ondernomen moet worden tegen de IS zodat al dit onnodig leed onderhand gedaan is. Het heeft al al lang genoeg geduurd zonder dat er ernstige consequenties waren voor de IS. Hoe sneller dit opgelost is hoe sneller dat de onschuldige slachtoffers weer zonder angst kunnen verder leven.