PDA

Bekijk de volledige versie : Bejaarde dealer krijgt jaar cel met uitstel


Sam.L*evens
27th November 2014, 13:24
Een 68-jarige wietteler uit Zonhoven is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel en 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Politie Hazodi had informatie gekregen dat de man zich bezighield met wiet en een buitenplantage had staan.

Op 11 oktober 2013 volgde een huiszoeking. Hij had een bed van aarde staan, dat kon dienen om wietplanten op te telen. Verder vond de politie 75 gram cannabis, twee precisieweegschaaltjes en verpakkingsmateriaal. Hij teelde de wietplanten buiten in zijn tuin.

De zestiger beweerde dat hij nog maar een maand bezig was met de verkoop van cannabis, maar uit onderzoek bleek dat hij al enkele jaren actief was. Een afnemer verklaarde dat hij al drie jaar wekelijks 3 gram wiet kocht bij de man, die naar eigen zeggen een hart-, lever- en nierpatiënt is.

Bron: 27-11-2014

Mening: Ik vind dat de straf voor de bejaarde veel te licht is. Het is niet omdat de man 68 jaar is dat hij een lichtere straf mag krijgen. Mensen die opgepakt worden voor wiet krijgen meestal 10 jaar in plaats van 1 jaar. Bij zijn verklaring heeft de bejaarde ook nog eens geloven over het aantal jaar dat hij er mee bezig is. Ik vind dat de man minstens voor 5 jaar moest opgesloten worden en dat hij een geldboete van 10 000 euro had moeten krijgen want wiet telen moet streng bestraft worden.