PDA

Bekijk de volledige versie : Jambon: "Debat staatshervorming voor einde legislatuur"


Willem.B*rnaerts
27th November 2014, 13:19
N-VA-vicepremier Jan Jambon bevestigt dat het debat over de herziening van de Grondwet aan het einde van de legislatuur binnen de regering en het parlement moet plaatsvinden. In de manier waarop de uitspraken die hij daar eerder deze week over deed tijdens een lezing van de KVHV, werd volgens hem geen onderscheid gemaakt tussen beeldspraak, cynisme en humor, waardoor een en ander uit de context werd gerukt.
Na afloop van de ministerraad herhaalde premier Charles Michel, geflankeerd door zijn vicepremiers, dat er zoals gewoonlijk aan het einde van de legislatuur binnen de meerderheid een debat zal komen over de lijst met artikelen uit de Grondwet die voor herziening vatbaar worden verklaard. Ondertussen bestaat er de vaste wil binnen de meerderheid om de zesde staatshervorming, die de vorige regeerperiode werd goedgekeurd, uit te voeren.
"Ik bevestig wat de premier zegt", vulde Jambon "in de meest klare bewoordingen" aan, waarna hij liet verstaan dat bij de manier waarop hij op de site Apache werd geciteerd, geen rekening werd gehouden met de context waarin de uitspraken gebeurde. "Wanneer men zegt dat iemand met een baksteen in de maag geboren is", mag je dat volgens de vicepremier bijvoorbeeld ook niet letterlijk nemen. Er zijn geen geheime Atomaschriftjes, maar wel een regeerakkoord, luidde het.

Ik denk dat het goed is dat ze sommige aspecten van de grondwet aanpassen. Sommige standpunten zijn ook al zeer verouderd en niet altijd van toepassing in de huidige samenleving.

Willem.B*rnaerts
27th November 2014, 13:24
Bron : http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/politiek/artikel/1104797/jambon-debat-staatshervorming-voor-einde-legislatuur