PDA

Bekijk de volledige versie : Merkel wil ferme houding tegenover Poetin


M*thias Vermeiren
17th November 2014, 09:22
SYDNEY -
Het Westen moet zich eensgezind en vastberaden opstellen tegenover de Russische president Vladimir Poetin. Dit zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel maandag in een toespraak in Australië.
Merkel staat bekend als iemand die zich terughoudend opstelt ten aanzien van Rusland. Maar volgens sommige Duitse media geeft de bondskanselier die houding op. Merkel waarschuwde in Sydney voor „een laaiende bosbrand die zich over de wereld kan verspreiden”. De wereld moet daarom goed kijken wat er in Oekraïne gebeurt, waarschuwde Merkel in een rede in het Lowy Instituut voor Internationale Politiek.
„In Europa zijn er nog steeds krachten (..) die het recht van de sterkste omarmen en de kracht van het recht minachten. Dat is gebeurd toen de Krim in strijd met het recht door Rusland werd geannexeerd.”

Mening: Het Westen moet zich eensgezind en vastberaden opstellen tegenover Vladimir Poetin. Met deze openingszin is het belangrijkste al gezegd. Poetin's praktijken moet stoppen en dit kan alleen maar als de wereld zijn macht beperkt. Rusland ( grotendeels toch) mag dan gek zijn van hem, maar de rest van de wereld (grotendeels hoop ik toch) niet. Daarom zouden alle wereldleiders een nultolerantie moeten houden tegenover Rusland. Alleen dan zal Poetin, de Russen en de Russische economie de gevolgen voelen.

bronnen: http://www.telegraaf.nl/buitenland/23338755/__Merkel__strenger_naar_Poetin__.html