PDA

Bekijk de volledige versie : Obama: "Nog geen nieuwe sancties tegen Rusland"


Nele.D*ms
16th November 2014, 09:22
Obama: "Nog geen nieuwe sancties tegen Rusland"

De Verenigde Staten en de Europese Unie zijn voorlopig niet van plan Rusland te straffen met strengere sancties. Volgens de Amerikaanse president Barack Obama doen de huidige sancties Rusland genoeg pijn.

"Onze teams kijken voortdurend naar manieren waarop de druk op Moskou verder kan worden opgevoerd als dat nodig is'', zei Obama op de G20-top in het Australische Brisbane.

Obama waarschuwde Moskou dat het land geïsoleerd blijft als de Russische president Vladimir Poetin het internationale recht en verdragen blijft schenden die gericht zijn op het beëindigen van de Oekraïne-crisis.

Ook de Britse premier David Cameron liet weten dat de VS en de EU Poetin duidelijk hebben gemaakt dat Rusland geïsoleerd wordt van de rest van de wereld als de crisis niet wordt opgelost.

Poetin zei op zijn beurt dat de economische en politieke sancties tegen Rusland onwettig zijn omdat alleen de Verenigde Naties die mogen opleggen. De sancties hebben volgens Poetin een negatief effect op de Russische economie, maar die is volgens hem sterk genoeg om daar tegen te kunnen.

Voorafgaand aan de G20-top hadden westerse leiders gedreigd met nieuwe strafmaatregelen. Cameron dreigde met nieuwe sancties als Rusland er niet voor zorgt dat de rust terugkeert in Oekraïne. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei ook nieuwe maatregelen niet uit te sluiten.

Bron
De Morgen, 16-11-14, 09.13u
http://www.demorgen.be/buitenland/obama-nog-geen-nieuwe-sancties-tegen-rusland-a2122190/

Mening
Landen die de internationale wetgeving schenden, moeten hiervoor ook gesanctioneerd worden. Zolang Rusland dit blijft doen, wil dit volgens mij zeggen dat de strafmaatregelen nog niet streng genoeg zijn. Maar ergens begrijp ik ook wel dat de Verenigde Staten en de Europese Unie voorlopig niet meteen kiezen voor nog extra maatregelen. Er ligt al veel druk op Moskou en door steeds meer strafmaatregelen toe te voegen, wordt de kans om dit allemaal op een goede politieke manier te kunnen oplossen steeds kleiner.