PDA

Bekijk de volledige versie : Geen schoolfruit meer voor leerlingen


Hanne V*n Dooren
5th November 2014, 20:10
Geen schoolfruit meer voor leerlingen

Ruim 350.000 leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag geen schoolfruit meer. Dat schrijft de Volkskrant.

De zes leveranciers, die samen wekelijks ruim een miljoen stuks zouden gaan leveren, zeggen dat de Europese subsidieregeling niet goed uitvoerbaar is.

Juist voor het nieuwe seizoen heeft de Europese Commissie het schoolfruitprogramma flink uitgebreid. Er is nu voor de hele Europese Unie (EU) 150 miljoen euro beschikbaar. Nederland krijgt daarvan 5,2 miljoen euro.

Maar volgens de leveranciers is het door de eisen die de EU en de Nederlandse overheid stellen te riskant geworden om nog aan scholen te leveren. 'We moeten alles zelf voorfinancieren, terwijl we door een aantal lastige voorwaarden niet weten of we uiteindelijk wel de volledige subsidie zullen krijgen", zegt directeur Peter de Boer van de leverancier schoolfruit.nu.

Bron: Trouw.nl

Commentaar: Hoe gaan we leerlingen nog motiveren om fruit te eten als er geen fruit meer beschikbaar is op de school? In mijn basisschool was er op woensdag, de fruitdag. Op de fruitdag kreeg je fruit op school en mocht je geen koeken eten. Ik vond dat fantastisch, omdat ze kinderen stimuleerden om fruit te eten! Als we het fruit op de scholen gaan wegnemen, gaan er kinderen zijn, die nog minder fruit gaan eten. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van de nieuwe subsidieregeling?