PDA

Bekijk de volledige versie : Ook Nederlandse supermarkt gaat eetbare insecten verkopen


Hendrik.S*uvillers
31st October 2014, 18:12
Nadat ze eerder al bij ons in de winkelrekken werden gelegd, gaat ook de Nederlandse supermarktketen Jumbo binnenkort eetbare insecten verkopen. Dat melden verschillende Nederlandse media.
Burgers van meel- en buffalowormen en een krokante snack van wasmotlarven. Die etenswaren liggen vanaf morgen in de winkels van Jumbo in Groningen en Haren. In een later stadium worden ze ook in de andere winkels van de keten aangeboden.

"Met de nieuwe producten bieden we klanten een gezonde en duurzame optie naast het eten van vlees of vis", klinkt het in een persbericht. "Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld."

Bij ons zijn eetbare insecten sinds enige tijd te koop. Zo biedt Delhaize een broodbeleg aan op basis van meelwormen.

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2134091

Mening: Ik vind het goed dat er alternatieve voedingswaren aangeboden worden. Insecten zijn niet alleen een goed alternatief voor vlees en vis, maar het kan ook iets doen aan de voedselschaarste in de wereld. Insecten kan je namelijk zeer snel kweken zonder dat je daar al te veel grond voor nodig hebt. Dit zorgt er voor dat het de ecologische voetafdruk enorm verkleind. Daarbij komt ook nog dat insecten minstens even gezond zijn als vleeswaren. Ik zie dus alleen maar voordelen, en zou er best eens van willen proeven.