PDA

Bekijk de volledige versie : Werkstudent grote dupe hervorming onderwijs


Loes.B*onen
28th October 2014, 11:32
Slecht nieuws voor de werkstudenten: het optrekken van het inschrijvingsgeld in het hoger onderwijs treft hen extra hard.
Wie een opleiding combineert met een job, kiest er namelijk vaker voor om de studie over meerdere jaren te spreiden. Elk extra jaar zadelt de werkstudent nu op met een extra kost van 230 in plaats van 62 euro.

‘Dat het vaste inschrijvingsbedrag afklokt op 230 euro, is net omdat we rekening hielden met werkstudenten’, zegt kabinetsmedewerker Bert De Brabandere in naam van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). ‘In de eerste plannen lag het basisbedrag nog hoger.’

Mijn mening: Dit artikel uit De Standaard van 28 oktober 2014 gaat over het optrekken van het inschrijvingsgeld in het hoger onderwijs. Persoonlijk vind ik het zeer erg voor de werkende studenten. Vaak werken zij tussendoor omdat ze zelf hun studies moeten betalen. Door te gaan werken kunnen ze met hun verdiende geld hun studies dan ook verwezenlijken. Maar als ook die werkstudenten nog meer moeten betalen, moeten ze waarschijnlijk ook nog meer gaan werken en hebben ze weer minder tijd om in hun studies te investeren. En in België pleiten we toch voor hoog opgeleide mensen?