PDA

Bekijk de volledige versie : Slachtoffer schietpartij op Amerikaanse school bezwijkt aan verwondingen


Shanice V*n Gorp
27th October 2014, 12:00
Slachtoffer schietpartij op Amerikaanse school bezwijkt aan verwondingen

In het Amerikaanse Seattle is een slachtoffer van de schietpartij op een school, die vorige week vrijdag gebeurde, in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.
Dat berichtte de zender NBC zondagavond plaatselijke tijd, op gezag van een woordvoerder van het ziekenhuis in Everett. Met het overlijden van de 14-jarige maakte de schutter intussen twee dodelijke slachtoffers.

Een 14-jarige leerling opende vorige week plots het vuur in de refter van de Marysville-Pilchuck High School. Een 14-jarig meisje was op slag dood, vier andere leerlingen raakten zwaargewond. De schutter bracht zichzelf om het leven. Het is nog niet duidelijk wat het motief van de schietpartij was.

Bron: De Standaard, 27/10/14
http://www.standaard.be/cnt/dmf20141027_01343954

Eigen mening: Ik vind dit nieuws enorm schokkend. Zulke dingen zouden absoluut niet mogen gebeuren. Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart op school kunnen achterlaten. Omdat het motief van de schietpartij nog niet duidelijk is, kan er niet meteen een schuldige worden aangeduid. Toch denk ik dat er over het algemeen meer moet worden ingezet op leerlingenbegeleiding. Leerlingen die thuis problemen hebben, sociale problemen, emotionele problemen of problemen op school moeten extra ondersteuning krijgen. Op elke school zou een psycholoog moeten aanwezig zijn om de veiligheid van de leerlingen en het personeel te garanderen en gruwelijke feiten als deze vermijden.