PDA

Bekijk de volledige versie : Universiteiten en hogescholen tellen 12,5 procent meer technologiestudenten


loren.v*ngoubergen
22nd October 2014, 11:40
Universiteiten en hogescholen tellen 12,5 procent meer technologiestudenten

Het aantal nieuwe technologiestudenten aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten is dit academiejaar met 12,5 procent gestegen tot 8.151 generatiestudenten. Dat meldt technologiefederatie Agoria dinsdag. Het gaat om een nieuw record.

Agoria zegt dat opvallend veel vrouwen zich hebben ingeschreven. “Er is nog een hele weg te gaan voor een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen, maar de stijging met 15 procent van het aantal vrouwen is hoe dan ook uitstekend”, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

Agoria maakte dinsdag ook de winnaars bekend van de “Because I’m techie”-campagne. Hannelore Watelle (18) uit Oostkamp en Vladyslav Tsybulnyk (21) uit Blankenberge stuurden de beste filmpjes over technologie. Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) overhandigde hen hun prijs, een gepersonaliseerde gamecomputer en een laptop.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20141021_01333580

Commentaar: Veel mensen weten en beseffen niet wat technologiestudenten allemaal kunnen. Ze weten meer over technische onderwerpen en hebben al wat praktijkervaring. Veel mensen hebben vooroordelen over leerlingen die uit TSO en BSO komen. Vooroordelen over TSO en BSO moeten verdwijnen. Al de onderwijsrichtingen hebben hun sterktes en hun zwaktes. Die van TSO is dat zij een goed evenwicht hebben tussen praktijk en theorie. Dit is zeker handig voor de toekomst wanneer ze stage gaan doen en wanneer ze in het werkveld terechtkomen. Het is goed dat er meer leerlingen kiezen om verder te studeren uit die richtingen, hierdoor wordt het dal tussen TSO en hogeschool/universiteit kleiner.