PDA

Bekijk de volledige versie : Nog maar zes noordelijke witte neushoorns over


M*rijne.Vluymans
19th October 2014, 01:27
Nog maar zes noordelijke witte neushoorns over

Er leven wereldwijd nog maar zes noordelijke witte neushoorns na de dood van de 34-jarige neushoorn Suni in Kenia. Dat heeft een natuurorganisatie zaterdag bekendgemaakt.

Suni, de eerste noordelijke witte neushoorn die in gevangenschap is geboren, werd vrijdag dood gevonden door parkwachters op het reservaat Ol Pejeta, dat ongeveer 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi ligt. De oorzaak van zijn dood is nog niet bekend. Suni leefde tot 2009 in een dierentuin in Tsjechië, maar werd naar Kenia vervoerd om deel te nemen aan een fokprogramma. Nu hij dood is, is er nog maar één mannetje waarmee gefokt kan worden.

Van de zuidelijke witte neushoorn zwerven er nog duizenden rond op de vlaktes in het zuiden van Afrika. Maar door stropers is de noordelijke neushoorn bijna uitgestorven. De hoorn van neushoorns was vorig jaar in Azië meer waard dan goud en platina. Handelaren vroegen 65.000 dollar (50.000euro) voor een kilo. Vorig jaar werden er 59 neushoorns gestroopt in Kenia.

Bron: De Morgen
http://www.demorgen.be/wetenschap/nog-maar-zes-noordelijke-witte-neushoorns-over-a2094313/

Commentaar:
Het is schrijnend dat zulke zaken voorkomen. De kans is groot dat de witte noordelijke neushoorn zal uitsterven nu dat het voorlaatste mannetje overleden is. Bovendien is het eens zo erg dat er stropers deze soort enkel en alleen uitmoorden omwille van het vele geld dat ermee gemoeid is. In plaats van dat deze mensen denken aan de natuur en het behoud hiervan, denken zij enkel aan het financiële. Hopelijk lukt het om nog voldoende te fokken met het laatste mannetje zodat deze bedreigde diersoort nog langer zal kunnen blijven bestaan en dus niet uitsterft.