PDA

Bekijk de volledige versie : Oorlog in Syrië dreigt over te slaan naar Turkije


Wout.G*vers
15th October 2014, 12:08
Turkse gevechtsvliegtuigen hebben zondagavond voor het eerst in twee jaar strijders van de Koerdische PKK onder vuur genomen. Het oplaaien van de Koerdische oorlog in Turkije is een nieuwe uitloper van de oorlog in Syrië en Irak, die steeds meer landen en groepen in het Midden-Oosten het geweld in zuigt.

De aanvallen op PKK-strijders in Daglica, een dorp in het uiterste zuidoosten van Turkije, kwamen volgens Ankara na drie dagen van beschietingen op een Turkse legerpost vanuit de plaats. Daglica ligt in het hartland van de etnische Koerden in Turkije, dat dertig jaar lang een oorlog uitvocht met de PKK.

De spanningen tussen Koerden en de Turkse regering zijn snel opgelopen, omdat Ankara weigert de Syrische Koerden te ontzetten die net over de grens in Kobani door strijders van Islamitische Staat (IS) worden belaagd.
----------

Bron: De Morgen, 15/10/2014, 08:05u
Weblink (http://www.demorgen.be/buitenland/oorlog-in-syrie-dreigt-over-te-slaan-naar-turkije-a2090286/)

Eigen mening:
Wat een zooitje! White Shrouds (guerrillaleger: het volk in Syrië dat in opstand komt) valt de Islamitische Staat aan. De Islamitische Staat valt op zijn beurt de Koerden aan. De Koerden gaan nu Turkije beginnen aanvallen en de Turken schieten terug naar de Koerden. Het is daar gewoon één groot hoopje. Het lijkt gewoon een polonaise.
De Koerden zijn boos op Turkije omdat Turkije hen niet wil helpen. De Koerden willen over de grens van Turkije gaan omdat ze aangevallen worden door de Islamitische Staat maar Turkije wil de Koerden niet binnenlaten in hun land. Ze vallen nu Turkije aan omdat ze niet over de grens mogen. Turkije reageert hierop door middel van gevechtsvliegtuigen te sturen.
De Turkse president Erdoğan is hypocritisch om pas in actie te schieten wanneer het op zijn eigen land gebeurd. Eerst helpt hij de Koerden niet omdat hij officieus de Koerden niet echt mag maar nu dat het op eigen grondgebied gebeurt, moet hij wel in actie schieten.