PDA

Bekijk de volledige versie : Tekort aan begeleiding voor jongeren in nood


sarahke
13th December 2005, 12:04
(Belga) Terwijl de Vlaamse politiek ruzie maakt over het straffen van ontspoorde jongeren, slaken experts een noodkreet over het tekort aan begeleiding voor die jongeren. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Volk dinsdag.

Volgende maand staan in Brugge twee ambtenaren van het Comité Bijzondere Jeugdzorg terecht wegens schuldig verzuim. Ze waren op de hoogte van de mishandeling van een kind, maar konden niet ingrijpen omdat er in geen enkele instelling plaats was om het kind op te vangen. De sector signaleert al langer schrijnende gevallen waarin kinderen de dupe worden van de wachtlijsten. Ook kinderen die een neiging tot agressie of delinquentie vertonen, krijgen niet de gepaste begeleiding omdat er geen plaats is. Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte (CD&V) presenteert in januari een algemeen plan jeugdzorg, waarin de sector 1 tot 2 miljoen euro extra krijgt voor het creëren van nieuwe plaatsen. (lim) BELGA


bron: standaardonline: dinsdag 13-12-2005

KeViN
13th December 2005, 13:27
Weeral een voorbeeld van de politieke kortzichtigheid.
Men roept dat de jongeren van vandaag de toekomst voor morgen zijn.
Maar ze helpen? dat staat niet in hun lijst van "Zaken nog te regelen"
Eigenlijk zou dit item een prioriteit moeten zijn in het beleid van de regering en de sociale instellingen.
Een kind dat mishandelt wordt omdat er geen plaats is in een instelling is pure quatsch. Ben je dan nog bezig met jongerenhulp en jongerenbegeleiding? Dan ben je bezig met puur te kijken van: voor jou hebben we nog plaats, voor jou niet meer?
Totaal onaardvaarbaar voor een land dat zijn jeugd voorop stelt.
Men moet eens leren te kijken en te luisteren naar zijn bevolking. Dan zal Verhofstadt niet meer roepen dat België een modelstaat is.
Tonen aan de buitenwereld dat je een modelstaat bent terwijl je de problemen in je eigen land niet de baas bent? Dat is gewoon vragen om problemen.