PDA

Bekijk de volledige versie : Hersenschudding voor Courtois na vreselijke botsing


Ben.D*Busser
5th October 2014, 19:52
Hersenschudding voor Courtois na vreselijke botsing
Thibaut Courtois komt niet ongeschonden uit de competitietopper tegen Arsenal. De doelman van Chelsea en de Rode Duivels moest vandaag halfweg de eerste helft naar de kant na een botsing met Alexis Sanchez. Na medische testen in het ziekenhuis is duidelijk geworden dat Courtois een hersenschudding heeft opgelopen. Dat liet vader Thierry Courtois weten via Twitter.
Courtois bleef na de botsing liggen maar speelde, na verzorging, verder. Uiteindelijk bleek de Limburger, die bloedde uit het rechteroor, toch niet voort te kunnen. Cech verving hem.

Ondertussen is duidelijk geworden dat Courtois een hersenschudding heeft opgelopen. Dat liet vader Thierry Courtois weten via Twitter. Ook trainer José Mourinho bevestigde dat. "Zijn blessure is niets speciaal", vertelde Chelsea-coach José Mourinho na de wedstrijd. "Het is niets om ons veel zorgen over te maken." Of de doelman zal kunnen spelen voor de Rode Duivels, is nog niet duidelijk. De nationale ploeg speelt op 10 oktober tegen Andorra en op 13 oktober tegen Bosnië-Herzegovina. Bondscoach Marc Wilmots moet al Kevin Mirallas, Axel Witsel, Thomas Vermaelen en Christian Benteke missen met een blessure.

"Onverantwoord van medische staf"
Onze man in Engeland, Kristof Terreur, zit op Stamford Bridge en zag de lelijke blessure van op de eerste rij: "Het leek alsof Courtois even buiten bewustzijn was, al bewoog hij redelijk snel met de armen. Na verzorging kon de doelman door, maar even later was hij helemaal het Noorden kwijt. Dat maakte Courtois ook duidelijk. Het is eigenlijk onverantwoord van de medische staf om hem verder te laten spelen. Er zijn in de Premier League strenge regels over hoofdblessures én de Blues hebben er ervaring mee. Denk maar aan de blessure van Cech -al was dat veel erger", aldus Terreur.

Datum: 05/10/2014
Bron: http://www.hln.be/hln/nl/1301/Premier-League/article/detail/2076191/2014/10/05/Hersenschudding-voor-Courtois-na-vreselijke-botsing.dhtml
Eigen mening: Pech voor Thibaut Courtois na een vreselijke botsing met de Arsenal-speler Alexis Sanchez. De Belgische keeper kreeg een stevige stoot tegen het hoofd. Komen hierdoor zijn wedstrijden in het gedrang? Kan hij met de Belgische ploeg meespelen tegen Andorra in de volgende interland? Gelukkig voor zijn ploeg, Chelsea, hadden ze nog Peter Chec die kon invallen. Laat ons hopen dat het niet te erg is en dat hij snel weer tussen de palen staat.

c*rl.proost
6th October 2014, 15:13
Uiteraard is dit een zeer spijtige zaak voor Thibaut en voor de Rode Duivels, maar wat is de maatschappelijke meerwaarde ook al weer?

Voor de voetballiefhebbers onder ons is het uiteraard groot nieuws, maar ik denk niet dat het echt voldoende relevant is/was om op deze site te vermelden...

Ben.D*Busser
9th October 2014, 11:52
Het feit dat dit in de premier league (1ste klasse) in Engeland gebeurt is niet zo belangrijk maar het feit dat hij daardoor misschien enkele wedstrijden met de Rode Duivels zal missen is teleurstellend. Inderdaad vooral voor de voetbalfans maar wanneer de Rode Duivels spelen, zien niet alleen de voetbalfans naar die wedstrijd. Een wedstrijd van ons nationaal elftal trekt meer aandacht dan een gewone wedstrijd tussen twee ploegen. Zeker wanneer dit vlak voor een wedstrijd gebeurt tegen Andorra voor het Europees Kampioenschap. Weet ook dat wanneer de Rode Duivels speelden op het WK tegen de Verenigde Staten het record werd verbroken van aantal kijkers.