PDA

Bekijk de volledige versie : ‘Wie sport, drinkt meer alcohol’


Eva.V*nherck
1st October 2014, 21:18
Eerst lekker zweten in de fitness en dan alcohol drinken: een onderzoek aan de Northwestern Medicine University in Chicago heeft bewezen dat mensen die van donderdag tot en met zondag aan lichaamsbeweging doen meer drinken dan wie op andere dagen sport.
Wetenschappers lieten 150 personen tussen 18 en 89 jaar een app gebruiken die hun sport- en drinkgewoonten registreerde. De deelnemers moesten aangeven wanneer en hoeveel ze naar de sportschool gingen en hoeveel alcohol ze dronken gedurende verschillende periodes van drie weken.

Uit die gegevens blijkt dat mensen die op maan-, dins- en woensdagen sporten minder alcohol drinken. ‘Mannen en vrouwen die trainen net voor en tijdens het weekend zijn dan weer iets sneller geneigd om deel te nemen aan sociale activiteiten en daar komt vaak alcohol bij kijken’, zegt de auteur van het onderzoek David E. Conroy in het wetenschappelijke tijdschrift Health Psychology.

Hij voegt eraan toe dat onvoldoende lichaamsbeweging en (overmatig) alcoholgebruik met gezondheidsproblemen in verband kan worden gebracht. ‘We moeten nu proberen te achterhalen hoe je lichamelijke activiteit effectief en veilig kan inzetten zonder de nadelige effecten van alcohol te ervaren.’

bron:http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140925_01286756

mening: Het kan dat dit echt bewezen is en dan uiteraard ook klopt, maar ik ben toch geneigd om het eerder niet te geloven. Ik denk dat het eigenlijk niets met de dagen te maken kan hebben. Het zou er misschien mee te maken kunnen hebben deze mensen in "het weekend" aan lichaamsbeweging doen en dan ook in "het weekend" meer zin hebben in alcohol. Wat eerder logisch zou klinken want in het weekend gaan de meesten mensen wel eens op café of naar een feestje en drinken ze waarschijnlijk ook meer dan dat ze door de week gaan sporten.