PDA

Bekijk de volledige versie : 'Fondant' een zegen!


Barst
12th December 2005, 01:33
Donkere chocolade geeft een heuse kick


(Belga) Dat donkere, ofwel pure chocolade een heel krachtige smaak heeft, weten de liefhebbers al lang. Maar nu weet de Sunday Times te melden dat dergelijke chocolade ook echte fysiologische prikkels geeft. Want hoe donkerder deze lekkernij, des te hoger het cafeïnegehalte. En dat je van cafeïne opgepept raakt weet iedereen die moeite heeft om echt wakker te worden.

Om die reden zijn er heel wat energiedrankjes op de markt gekomen die gebruikt worden om de discotheek en de after-parties te overleven, want zo'n blikje bevat 80 mg cafeïne. Maar in een blok van 100 gram donkere chocolade met een cacaogehalte van 70 procent zit maar liefst 150 mg cafeïne. Omdat 300 gram cafeïne per dag kan leiden tot baby's die te licht wegen, heeft het Britse voedselagentschap zwangere vrouwen al aangeraden voorzichtig om te gaan met koffie, en als het aan veel Britse artsen ligt, zal er ook op de verpakking van pure chocolade moeten worden vermeld hoeveel cafeïne die bevat. Maar elk nadeel zijn voordeel want volgende maand zal een Amerikaans voedingsdeskundige donkere chocolade opnemen in zijn lijst met aan te raden producten. Volgens hem voorkomt de lekkernij bloedklonters, verlaagt ze het cholesterolpeil en biedt chocolade zodoende bescherming tegen hoge bloeddruk en hartkwalen.


Weblog DS, 11-12-2005(svr)