PDA

Bekijk de volledige versie : "Turtelboom was op de hoogte van burgerinfiltrant"


A*ron.Simsek
22nd September 2014, 23:27
DM ZAAK-AQUINO

In het grote drugsproces-Aquino is veel te doen over de burgerinfiltrant die ingezet werd door de speurders. De advocaten van de Aquino's vechten dat aan als onwettig. Nu blijkt dat de vorige minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) al maanden wist dat er problemen zaten aan te komen.

De infiltrant had haar namelijk zelf ingelicht daarover. De man werd namelijk bedreigd en niet langer beschermd door Justitie. Hij vreest bovendien nog steeds voor zijn leven en leeft ondergedoken in het buitenland. VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes kon de man opzoeken.

Bron: De Morgen 22/09/2014
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/2058508/2014/09/22/Turtelboom-was-op-de-hoogte-van-burgerinfiltrant.dhtml

Mening: Als ik het stukje reportage bekijk schrik ik enorm van deze feiten. Het is onbegrijpelijk dat dit nog kan in ons land. De man toont zijn goodwill door Justitie te helpen met het oprollen van een drugsbende, nadat Justitie hem vroeg om 'lid te worden' bij deze drugsbende. Hij riskeerde hiervoor zijn eigen leven. Nadat Justitie een andere weg vond om de bende op te rollen, lieten ze de informant aan zijn lot over. Ze beloofden hem bescherming, maar deze kreeg hij niet. De man vluchtte naar het buitenland omdat hij als gewezen politie-informant vreesde voor zijn leven. Het is onbegrijpelijk dat Justitie hem aan zijn lot over laat, ook al heeft hij hiervoor enkele mails verstuurd en had Justitie er weet van.