PDA

Bekijk de volledige versie : Turkije en VN bereiden zich voor op honderdduizenden vluchtelingen


Dorien V*n den Broeck
21st September 2014, 13:31
Turkije en de VN bereiden zich voor op honderdduizenden vluchtelingen.

Wegens de opmars van de terreurmilitie Islamitische Staat in het noorden van Syrië bereiden Turkije en de Verenigde Naties zich voor op een mogelijk toeloop van honderdduizenden vluchtelingen.
De VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR deelde zaterdagavond in Ankara mee dat in de afgelopen 24 uur al ruim 70.000 vooral Koerdische vluchtelingen uit het noorden van Syrië hun toevlucht hebben gezocht in Turkije.

Honderdduizenden andere mensen kunnen de komende dagen op de vlucht slaan voor gevechten tussen IS-strijders en Koerdische eenheden rondom de stad Ayn al-Arab (Koerdisch: Kobane). De VN-organisatie deelde voorts mee dat tijdens de burgeroorlog zeker 200.000 Syrische vluchtelingen uit andere delen van het land naar Ayn al-Arab waren gevlucht, omdat de stad relatief veilig was. De terreurmilitie heeft de voorbije dagen in de Koerdische enclave aan de grens met Turkije meer dan 60 dorpen veroverd. In Turkije verblijven volgens Ankara al rond de 1,3 miljoen gevluchte burgers uit Syrië.

De Turkse regering is met de steun van de VN-Vluchtelingenorganisatie bezig aan de bouw van twee vluchtelingenkampen. Vicepremier Numan Kurtulmus had zaterdag nog gezegd dat door de opmars van de IS al 45.000 Koerden naar Turkije zijn gevlucht.

bron: www.standaard.be/cnt/dmf20140921_01278852/
21 september 2014

mening:
Een oorlog is nooit leuk en zeker niet voor de burgers van het land. Ik vind het geweldig dat Turkije en de VN-organisatie de mensen helpen die gevlucht zijn uit Syrië. Dankzij Turkije en de VN zijn deze mensen veilig. Deze vluchtelingen zijn ook maar mensen ook al komen ze van een ander land. ik hoop dat deze burgeroorlog snel gedaan is en dat deze mensen terug naar huis kunnen gaan. Dankzij de steun van de VN kan Turkije nu vluchtelingenkampen bouwen om deze mensen te helpen. Nu hopen dat deze burgeroorlog snel gedaan is.