PDA

Bekijk de volledige versie : Leraren verzekeren zich massaal


Sofie.DeWolf
18th August 2014, 14:47
Leraren verzekeren zich massaal

Niet minder dan 38.764 leraren hebben al een persoonlijke verzekering afgesloten tegen onder andere schade en diefstal van hun schoolmateriaal. Dat blijkt uit cijfers van Ethias, die VTMNIEUWS heeft opgevraagd. Dat is een record en het schooljaar moet nog beginnen. Die verzekering dekt overigens ook mogelijke gerechtskosten. Want meer en meer leerlingen vechten hun schoolresultaten aan en de gewone polis van de school dekt die kosten niet.

Bron + filmpje: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1995636/2014/08/18/Leraren-verzekeren-zich-massaal.dhtml
Datum: 18/08/2014 om 13u56

Mening

Het is een kort artikel, maar samen met het filmpje wel betekenisvol. Leraren krijgen het steeds moeilijker. Dit komt niet enkel door de verhoogde verwachtingen in verband met het onderwijs, maar ook door de attitudes van leerlingen en ouders. Leerlingen nemen het schoolgebeuren in vele gevallen niet zo serieus als 20 jaar geleden. Leerlingen en ouders zijn veel mondiger geworden. Wie 20 jaar geleden een nota in zijn/haar agenda moest laten ondertekenen door de ouders kreeg thuis nog een extra ‘preek’. Een leerling die nu een nota in zijn/haar agenda krijgt zal er eens mee lachen. De kans is groot dat de ouders niet opgezet zijn met de nota en de leerkracht op de vingers zullen tikken. Dit vind ik niet correct. Leerkrachten verliezen daardoor hun gezag en leerlingen zullen geen rekening meer houden met wat de leerkracht verlangt. Leerlingen worden zowel verbaal als fysiek agressiever, daarom lijkt het mij normaal dat leerkrachten speciale verzekeringen hiervoor afsluiten. Zo hebben de leerkrachten toch een kleine vorm van zekerheid en geruststelling.