PDA

Bekijk de volledige versie : 24 jaar onschuldig cel: leven om zeep?


Barst
10th December 2005, 03:17
Amerikaan zit 24 jaar onschuldig in de cel


Robert Clark straalde bij zijn vrijlating. Robert Clark, een 45-jarige zwarte Amerikaan, is donderdag vrijgelaten uit de gevangenis van Georgia. De man werd na 24 jaar cel gezuiverd voor verkrachting op basis van DNA-analyses. Dat is vrijdag van zijn advocaten vernomen.


"Ik ben niet bitter. Ik vind mijn familie terug", vertelde de man op CNN. "Alles lijkt irreëel. Gisteren, toen ik de gevangenis verliet, was het irreëel. Ik ben teruggekeerd en naar buiten gestapt", vertelde een stralend glimlachende Clark.

Op 21-jarige leeftijd belandde hij in de gevangenis voor een verkrachting en een ontvoering die in 1981 werden begaan door een man die hij kende. DNA-tests toonden aan dat Clark onschuldig was. Een analyse van lokale en federale databanken heeft kunnen aantonen dat de DNA toebehoorde aan Tony Arnold. Hij werd opgesloten voor misdrijven begaan op het ogenblik dat Clark in de cel zat.

Volgens het juristencollectief The Innocence Project is Robert Clark de 164ste persoon in de VS die onschuldig wordt bevonden dankzij DNA-tests. Dit gespecialiseerd team zette zich sedert eind 2003 in voor Clark en had DNA-sporen bemachtigd die in 1981 op het slachtoffer waren verzameld. Na tal van procedureslagen raakten in november de resultaten bekend.


Weblog HLN, 09/12/05 23u26