PDA

Bekijk de volledige versie : Deze video helpt u mogelijk van uw Facebookverslaving af


M*thias Vermeiren
30th July 2014, 14:02
We kennen ze intussen wel, de studies die aantonen dat Facebook verslavend werkt en een negatieve invloed kan hebben. Maar als je de cijfertjes samenbrengt in een video, geeft die mogelijk toch zin om het gebruik van de site in te perken of het medium zelfs af te zweren.

Uit meerdere studies kwam de jongste jaren naar voren dat Facebook verslavend kan inwerken op gebruikers, en dat excessief gebruik van de sociale netwerksite een negatieve invloed kan hebben op zowel gemoed, werk als relaties.

Zo beweerde de universiteit van Chicago bijvoorbeeld dat Facebook op termijn verslavender kan worden dan sigaretten, verklaarden Britse onderzoekers dat het zien van een ex op Facebook restricties kan hebben voor de persoonlijke evolutie en het emotionele herstel, en meende de universiteit van het Zweedse Göteborg dat de kans op ongelukkig worden groter is als er veel tijd doorgebracht wordt op de sociale netwerksite.

Als je veel van die resultaten, feiten en cijfers samenvoegt – zoals Buzzfeed deed voor onderstaand filmpje-, krijg je een video die mogelijk zin geeft om het gebruik van Facebook in te perken, of de site zelfs helemaal af te zweren. (MI)

video: https://www.youtube.com/watch?v=N8ewMAU79Y4
bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/deze-video-helpt-u-mogelijk-van-uw-facebookverslaving-af/article-4000705192546.htm

mening: Ikzelf heb ook een Facebook account. Mijn bezoekjes aan Facebook is enorm gestegen vanaf ik een smartphone had. Het lijkt wel een gewoonte om je Facebook te bekijken wanneer de kans zich voordoet. Nu er op vele plaatsen ook nog gratis Wifi is, maakt het alleen maar erger. Facebook is gemaakt om je vrienden, collega's, familie en kennissen online te kunnen bereiken. Nu spreken mensen minder snel af met vrienden maar chatten ze wel urenlang op Facebook. Wat er ook in het filmpje wordt aangehaald, is dat overmatig gebruik van Facebook slechte prestaties kan veroorzaken op je (school) werk. Ikzelf ondervind dit vast en zeker. Als ik aan taken werk op mijn laptop en Facebook staat open, verzet ik heel weinig werk door de constante afleiding. Tijdens de examens leg ik mijn smartphone bewust ergens anders dan in de kamer waar ik studeer, zo heb ik niet de drang voor afleiding en kan ik verder werken. Sinds ik bewust ben van mijn Facebook gebruik (dankzij mijn telefoonrekening), dwing ik mezelf om minder op Facebook te gaan. Zeker wanneer ik aan het leren of werken ben.