PDA

Bekijk de volledige versie : Google sluit akkoord over 'slimme contactlenzen'


M*rel.Marissen
17th July 2014, 15:44
Google sluit akkoord over 'slimme contactlenzen'

De Zwitserse farmagroep Novartis en het Amerikaanse internetbedrijf Google hebben een akkoord gesloten over de ontwikkeling van slimme contactlenzen. Dat melden de bedrijven vandaag. Via minuscule technologie in de lenzen zouden onder meer diabetespatiënten beter geholpen kunnen worden.

Alcon, de oogdivisie van Novartis, zal zich samen met Google toeleggen op de ontwikkeling van de slimme lenzen met niet-invasieve sensoren, microchips en andere miniatuurelektronica aan boord.

Novartis focust op twee ontwikkelingsgebieden. Ten eerste zouden diabetespatiënten met de lenzen hun glucosepeil voortdurend kunnen meten. De lenzen zouden daarbij draadloos in contact staan met een mobiel toestel.

Ten tweede wil Novartis mensen helpen met verziendheid die niet meer kunnen lezen zonder bril. De slimme lens zou het zicht kunnen corrigeren en zo de natuurlijke autofocus van het oog herstellen op objecten dichtbij.

De deal moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Financiële details geven de bedrijven niet vrij.

Datum: 15/07/2014

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/article/detail/1945034/2014/07/15/Google-sluit-akkoord-over-slimme-contactlenzen.dhtml

Mening:

Een hele tijd geleden heb ik een gelijkaardig artikel gelezen in een tijdschrift, maar toen leek deze lens nog heel ver weg aangezien er geen geld gegeven werd voor verder onderzoek. Ondertussen is er blijkbaar nog veel besproken en zullen deze contactlenzen in de toekomst echt gebruikt kunnen worden. Dit vind ik echt een hele goede uitvinding!

Voor diabetespatiënten kan dit een hele hulp zijn, want dan moeten ze zich niet meer zo vaak prikken om hun glucosepeil te controleren. Ook voor mensen die niet meer zo goed kunnen zien is deze contactlens een prachtig hulpmiddel.