PDA

Bekijk de volledige versie : Colruyt straft foute leveranciers


Barst
29th May 2014, 02:20
Colruyt straft foute leveranciers


De warenhuisketen Colruyt zet de samenwerking met 15 Aziatische leveranciers stop omdat zij het niet zo nauw nemen met de arbeidsvoorwaarden. Zo leven ze de regels niet na wat overuren, verloning en veiligheidsvoorschriften betreft.


De beslissing is een uitloper van de sociale audits die Colruyt vorig jaar liet uitvoeren bij 62 Aziatische non-food fabrikanten. De audit kostte zo’n 42.000 euro.

Na een audit vorig jaar werd aan 23 leveranciers een verbeterplan voorgelegd. De vijftien leveranciers die nu worden afgestoten, wilden geen opvolgaudit toelaten of hadden onvoldoende verbetering geboekt.

Naast de eigen audits aanvaardde Colruyt ook 223 audits door externe organisaties. Daardoor komt het totale aantal doorlichtingen bij de leveranciers vorig jaar op 285 uit.

Colruyt is in 2003 begonnen met de eerste sociale controles bij zijn leveranciers. Toen ging het om speelgoedproducenten. In 2008 waren alle non-food leveranciers al een keer geauditeerd. Sinds 2013 laat Colruyt ook audits uitvoeren bij producenten van voedingsproducten van het eigen huismerk in risicolanden.


DS, 27-05-2014