PDA

Bekijk de volledige versie : Promostunt Amerikaanse kerken: gratis wapens


Barst
7th March 2014, 03:41
Promostunt Amerikaanse kerken: gratis wapens


Een aantal baptistenkerken in de Amerikaanse staat Kentucky heeft naar eigen zeggen een uiterst effectieve manier gevonden om het goede nieuws te verspreiden. De organisator noemt het 'evangelisatie voor rednecks'.


Voormalig predikant en presentator van een jachtprogramma Chuck McAlister trekt sinds kort langs kerken om over Jezus te vertellen én wapens te verloten. Bij de 50 evenementen die hij vorig jaar organiseerde, zouden in totaal 1678 mannen zich hebben bekeerd. De evenementen richten zich vooral op niet-gelovigen. Of alle bekeerlingen daadwerkelijk nieuwe gelovigen zijn is onduidelijk.

De combinatie van evangelisatie en entertainment is niet nieuw, maar McAlisters aanpak lijkt zelfs op de Amerikaanse biblebelt een noviteit. 'De tijden dat de mensen al kwamen opdraven als je een bord aan je kerk hing waarop je een geestelijke opwekking voorspelde, zijn voorbij', vertelt McAlister aan de regionale krant The Courier-Journal.


'Hiermee haal je mensen binnen'

'Je moet op zoek naar dat haakje waarmee je mensen kunt binnenhalen. In Kentucky is dat de jacht.' McAlister noemt het evangelisatie op basis van interesse, een methode die al jarenlang wordt losgelaten op sport, dans en muziek.

Sommige voorgangers van andere kerken spreken schande van de koppelverkoop en begrijpen niet dat de kerken de boodschap van vrede verkondigen met wapens.

Volgens McAlister nemen zij het te zwaar op. 'We verkondigen absoluut geen geweld', verdedigt hij zich in The Courier-Journal. 'We promoten wapens alleen voor de jacht en voor zelfbescherming.' Toch begrijpt hij wel waar de kritiek vandaan komt, 'gezien het wapenmisbruik en onze morele verloedering'.


Trouw, 06-03-2014 (Robin de Wever)