PDA

Bekijk de volledige versie : Texas: leraren beslissen over schoolboeken


S*ana.Snoeijs
3rd February 2014, 12:36
Leraren in Texas mogen voortaan bepalen welke schoolboeken ze gebruiken, ook als het om omstreden onderwerpen als de evolutietheorie gaat.
De Texas Board of Education, sinds jaren een strijdtoneel op dit punt, heeft bepaald dat burgerpanels minder macht krijgen bij de keuze van schoolboeken. Leraren krijgen een beslissende stem bij het bepalen van de curricula op het gebied van geschiedenis en natuurwetenschappen. Omdat de openbare scholen in Texas veel schoolboeken afnemen, heeft deze staat bovengemiddeld invloed op wat er in de rest van het land gedoceerd wordt.

Eigen mening: Dat leraren zelf mogen bepalen welke schoolboeken ze gebruiken vind ik een goed idee, zolang het de kwaliteit van het onderwijs maar niet beïnvloed. Dit artikel is geschreven vanuit een Christelijk standpunt daarom vindt men het niet goed dat leraren het hebben over omstreden onderwerpen zoals de evolutietheorie. Persoonlijk vind ik dat men zo’n onderwerpen moet bekijken vanuit verschillende standpunten, bijvoorbeeld Christelijk, wetenschappelijk, enz.… want dat geeft ons een bredere kijk op de wereld.

Bron: REDACTIE KERK, Texas: leraren beslissen over schoolboeken, Reformatorisch dagblad, 3 februari 2014, http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/texas_leraren_beslissen_over_schoolboeken_1_802979