PDA

Bekijk de volledige versie : Hevige sneeuwstorm zet duizenden zonder stroom in Midden-Oosten


j*na.toelen
15th December 2013, 14:37
Hevige sneeuwstorm zet duizenden zonder stroom in Midden-Oosten

Duizenden mensen zitten zonder elektriciteit door een sneeuwstorm in het Midden-Oosten. Het gaat om een van de hevigste stormen ooit in Israël en de Palestijnse gebieden.

Het Israëlische elektriciteitsbedrijf is bezig met de herstelwerkzaamheden. Sneeuw en afgevallen takken beschadigden heel wat elektriciteitsleidingen. Meer dan 35.000 Israëlische gezinnen zitten al drie dagen zonder elektriciteit, aldus politiewoordvoerder Micky Rosenfeld. Daarnaast zijn ook tienduizenden Palestijnse gezinnen op de Westelijke Jordaanoever afgesneden van elektriciteit.

Minstens vier mensen zijn omgekomen in Israël. Een man viel van een dak, twee mensen zijn meegesleurd door een overstroming in de zuidelijke Negev-woestijn. Ook stierf een meisje bij een ongeval met een verwarmingsapparaat. Op de Westelijke Jordaanoever is ook een slachtoffer te betreuren.

De storm trof het Midden-Oosten donderdag. Voor het eerst in een eeuw viel er namelijk sneeuw in het Egyptische Caïro.

Hooggelegen steden en dorpen zijn bedekt door sneeuw. In de Gazastrook vonden er overstromingen plaats. De belangrijkste snelweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem is afgesloten

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20131215_00887934

Mening: Drie dagen zonder elektriciteit kan ik voor mezelf al moeilijk voorstellen. Wij zijn het bij ons veel te goed gewend en we zouden het veel moeilijker krijgen dan de mensen in het Midden-Oosten, als wij drie dagen geen stroom hadden. Dat het al een eeuw geleden was dat er namelijk sneeuw viel in Caïro vind ik zeer vreemd. Er is duidelijk sprake van de opwarming van de aarde, want er gebeuren de laatste tijden veel meer vreemde en extreme weerstoestanden.