PDA

Bekijk de volledige versie : De Block: ‘Hongerstakingen en manifestaties zijn chantage’


L*rs.Baeyens
15th December 2013, 14:03
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft in het RTBF-programma L’Indiscret haar beleid verdedigd. Volgens De Block wil haar beleid hulp bieden aan diegenen die het echt nodig hebben.

Twee jaar geleden werd De Block staatssecretaris in een domein dat ze nauwelijks kende. De Block werkte zich echter snel in en is bijzonder trots op de resultaten. ‘Op twee jaar tijd hebben we het aantal asielaanvragen met 36% doen afnemen,’ aldus De Block.

De Block wijst er ook op dat het aantal erkenningen met 22% is gestegen tot 28%. ‘Zij die echt nood hebben aan bescherming zijn hier,’ aldus De Block. ‘De anderen blijven in hun thuisland.’

De Block wil naar eigen zeggen vasthouden aan een beleid waarin voor iedereen dezelfde regels gelden. Over individuele dossiers, zoals dat van de Afghaanse jongeren die werden uitgezet hoewel ze hier al verschillende jaren school liepen, wil De Block niets zeggen. ‘Om een goed en menselijk beleid te voeren, mag je niet elke keer van mening veranderen.’

Ze zegt te vertrouwen op de beslissingen van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en beweert dat er absoluut geen sprake is willekeur. ‘De wet is voor iedereen gelijk, ongeacht waar ze vandaan komen, Congo, Guinee of Afghanistan. Bij twijfel wordt er altijd geoordeeld in het voordeel van de eiser,’ aldus De Block.

De Block laat zich niet intimideren door betogingen of hongerstakingen van Afghaanse vluchtelingen. ‘Het zijn pogingen om meer rechten dan anderen te krijgen. Dat is chantage,’ besloot De Block.

eigen mening: Ik ben voor eenzelfde behandeling voor iedereen. Mevrouw De Block wil ook enkel de mensen helpen die het echt nodig hebben,ook hier ben ik voorstander van. Kijk naar onze gevangenissen,die zitten vol met criminele allochtonen. Het kan toch niet dat deze mensen hier toegelaten worden? Help de asielzoekers met echt goede bedoelingen,de mensen die echt geen kant meer op kunnen. Maar dan heb je natuurlijk weer het probleem van waar trekken we de grens?

bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20131215_00887872

T*hnee.Vekemans
15th December 2013, 14:38
Het is inderdaad moeilijk om een grens te trekken. Sommige komen inderdaad naar ons land, of naar andere Europese landen, met goede bedoelingen, andere weer niet. Dit op voorhand achterhalen is onmogelijk. Persoonlijk ben ik van mening dat wanneer iemand de moeite doet om een job te vinden en zich aanpast aan de samenleving waarin hij of zij terecht komt, niets mis doet. Het is natuurlijk niet makkelijk om als allochtoon een job te vinden in een land waar je de taal moeilijk of niet beheerst. Al vind ik het wel uitermate belangrijk dat allochtonen zich aanpassen aan de waarden en normen van het land waarin ze terecht zijn gekomen. Dit laatste wordt niet altijd nageleefd. Persoonlijk vind ik ook dat Maggie De Block gelijk heeft, iedereen gelijk en enkel degene helpen die echt hulp nodig hebben.