PDA

Bekijk de volledige versie : China landt zaterdag voor het eerst op de maan


Mathias.D*proost
13th December 2013, 14:25
De tot nog toe meest ambitieuze onbemande Chinese ruimtemissie komt zaterdag tot een hoogtepunt. Dan moet een Chinese robot op de maan landen.
Het precieze landingstijdstip van de robotjeep in het kader van de Chang'e-3 missie wordt voorlopig nog geheim gehouden. Maar uit welgeïnfomeerde Chinese kringen luidde het dat omstreeks 14.10 uur Belgische tijd het manoeuvre begint om de robotjeep Yutu te laten neerstrijken in de Regenboogbaai (Sinus Iridium).

Als dit lukt, wordt China nog maar de derde natie ter wereld die een zachte landing op de natuurlijke satelliet van de aarde lukt. De laatste zachte landing was in augustus 1976 met de Sovjetrussische Loena-24.

Momenteel draait de op 2 december gelanceerde Chang'e-3 een elliptische baan rondom de maan, met als laagste punt 15 km boven het oppervlak.

De 140 kilo wegende zeswielige robotjeep moet drie maanden het oppervlak van de wachter van de aarde verkennen.


Mening: Zeer goed nieuws. Niet enkel voor de Chinezen, maar ook voor de rest van de wereld. Hoe meer onderzoek ze voeren, hoe meer zaken ze kunnen verduidelijken. Ik denk dat als ze alles zo blijven onderzoeken, we in de toekomst zeer veel te weten zullen komen over de ruimte. Want men kan tegenwoordig al zó veel, ik vind dat ongelooflijk.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid1504659/china-landt-zaterdag-voor-het-eerst-op-de-maan.aspx