PDA

Bekijk de volledige versie : Staking bij Justitie van start gegaan


S*fie.Verstrepen
12th December 2013, 22:43
De staking bij Justitie is donderdagavond van start gegaan. Gevangenispersoneel en het personeel Beheer en Toezicht van de rechterlijke orde legden om 22 uur het werk neer.

De volledige groep van Justitie volgt vrijdag. Deze staking was volgens de vakbonden onafwendbaar gezien het immobilisme, het gebrek aan onderhandelingen en een gebrek aan respect voor haar personeel door de minister van Justitie. ‘Of hoe kan je anders de 16 ontslagen, het niet verlengen van contracten, binnen de Justitiehuizen noemen op de vooravond van de aangekondigde actie? We hopen dat de minister van Justitie dit signaal klaar en duidelijk begrijpt en de nodige stappen onderneemt om erger te voorkomen’, zegt Luc Neirynck van ACV Openbare Diensten.

‘Ik kan niet alle onzekerheid wegnemen’

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) zei donderdagavond in Terzake op Canvas dat ze de woede van de vakbonden van de gerechtsambtenaren begrijpt, maar ze wijst erop dat ze niet alle onzekerheid in tijden van hervorming kan wegnemen. ‘Elke grote hervorming gaat gepaard met onzekerheid en manifestaties’, zei minister Turtelboom. ‘Ik begrijp dat. Maar vriend en vijand zijn het erover eens dat justitie hervormd moet worden. Ik kan niet elke onzekerheid wegnemen.’

Bron: De Standaard Online 12/12/2013
http://www.standaard.be/cnt/dmf20131212_00885066
Mening: Volgens minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) zijn de zestien mensen niet meer nodig, omdat de wachtlijsten voor een enkelband zijn weggewerkt. Maar de socialistische vakbond zegt dat de laatste jaren dat werk alleen maar toegenomen is. Maar wat is er nu effectief correct?! Dat vraag ik mij voor eerst af. Als de wachtlijsten inderdaad niet meer nodig zijn, vind ik de ontslagen van tijdelijke contracten een logische volgende stap. Iemand in dienst houden zonder dat ze voldoende werk hebben is enkel maar een grotere kost voor de overheid. Maar ik hoop dan ook dat deze wachtlijsten zich niet terug beginnen opstapelen. Aangezien dat de socialistische vakbond beweerd dat het werk hierin nog steeds toeneemt. Maar al bij al kan ik de verontwaardiging bij het gevangenispersoneel en de mensen van justitie wel snappen. 16 ontslagen is ook niet zo maar iets.