PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe aanklachten tillen proces pedopater over jaareinde


johan.v*rmeiren
10th December 2013, 23:11
In het proces tegen Eric Dejaeger, die in het Canadese Iqaluit terechtstaat voor tientallen gevallen van kindermisbruik in het noorden van Canada, zijn drie nieuwe aanklachten ingediend tegen de voormalige katholieke priester. Omdat de verdediging die nieuwe zaken wil bekijken, zal het proces over het jaareinde getild worden en wellicht duren tot in februari.
Dejaeger wordt beschuldigd van misbruik van tientallen Inuit-kinderen in de kleine gemeenschap van Igloolik tussen 1978 en 1982. De drie nieuwe aanklachten hebben betrekking op feiten die zich ook in die periode zouden hebben voorgedaan.

In het licht van de nieuwe aanklachten vroeg Malcolm Kempt, de advocaat van Dejaeger, dinsdag om uitstel van het proces. Rechter Robert Kilpatrick stemde daarmee in, alhoewel hij zich "diep ontgoocheld" toonde daarover. Het proces tegen de 66-jarige, in België geboren Dejaeger is al verschillende keren uitgesteld. De kans bestaat dat Kempt ook nieuwe getuigen oproept.

Dejaeger heeft in de rechtbank een gezonde indruk, alhoewel hij kampt met hartproblemen, een hoge bloeddruk en andere kwaaltjes. Hij zit al bijna twee jaar in de cel in Iqaluit.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/6916/Kindermisbruik-in-katholieke-kerk/article/detail/1755932/2013/12/10/Nieuwe-aanklachten-tillen-proces-pedopater-over-jaareinde.dhtml

Eigen mening: Het is eigenlijk wel schandalig dat er nog altijd nieuwe gevallen van misbruik door priesters bekend geraken, en niet alleen in België. Eerlijk gezegd snap ik nog altijd niet waarom je kinderen zou misbruiken. Ik hoop alleen dat ze hun verdiende straf krijgen en dat ze jaren in de cel moeten.