PDA

Bekijk de volledige versie : Titanic zonk sneller dan vermoed


Ann Van der Flaas
6th December 2005, 22:45
Titanic zonk sneller dan vermoed
De ondergang van de Titanic heeft zich blijkbaar toch anders afgespeeld dan totnogtoe vermoed. Pas ontdekte wrakstukken bewijzen dat de reconstructies van de catastrofe tot op heden foutief waren en dat het passagiersschip veel sneller is gezonken dan aangenomen. Dat hebben Britse experts bekendgemaakt, zo meldt Der Spiegel dinsdag.

De Titanic gold als onzinkbaar toen hij op 10 april 1912 vanuit het Engelse Southampton aan zijn maidentocht naar New York begon. In de nacht van 14 op 15 april sloeg het noodlot echter toe. Het schip, dat het toppunt vormde van de toenmalige scheepsbouw, kwam in botsing met een ijsberg en zonk 2,5 uur later. Ongeveer 1.500 mensen kwamen daarbij om het leven.
In augustus werden brokstukken van het schip teruggevonden en daaruit moet volgens de experts blijken dat het schip veel sneller is gezonken, ongeveer in 20 minuten. "Vroeger ging men er van uit dat het schip tijdens het zinken in twee stukken brak, nu blijkt dat het schip eerst in tweeën brak en daarna zo goed als meteen gezonken is", aldus Roger Long, een scheepvaartdeskundige.

Barst
7th December 2005, 02:16
[FONT=Trebuchet MS]Kunnen ze van dat 'Oscar-winning' misbaksel ineens ook een sterk ingekorte versie maken... waarbij alle 'zeemzoeterigheid' omwille van tijdsgebrek gedeleted kan worden... :D

Of is dit 'een klein beetje' te scherp gesteld? ;)[/FONT]