PDA

Bekijk de volledige versie : Gouden Spike voor Jonathan Borlée en Nafissatou Thiam.


johan.v*rmeiren
4th December 2013, 23:40
Jonathan Borlée en Nafissatou Thiam zijn de laureaten van de Gouden Spike, die de beste atleten van het voorbije atletiekjaar bekroont.

400 meter-loper Jonathan Borlée en meerkampster Nafissatou Thiam hebben op het stadhuis van Brussel de Gouden Spike ontvangen als beste Belgische atleten van 2013. Voor de 25-jarige Borlée is het de tweede uitverkiezing, na 2009. De 19-jarige Thiam komt voor het eerst op de erelijst.

Borlée strandde in augustus maar net naast het podium op het WK in Moskou. Hij werd vierde in 44.54, de beste Europese tijd van het seizoen en de vijfde wereldwijd. Samen met zijn broers Kevin en Dylan en met Will Oyowe werd hij vijfde in de finale van de 4x400 meter.

Thiam, in 2012 nog Belofte van het Jaar, werd Europees kampioene zevenkamp bij de junioren. Met 6.298 punten veegde ze het Belgisch record van Tia Hellebaut van de tabellen. In de vijfkamp verbeterde ze in Gent met 4.558 punten het elf jaar oude wereldrecord bij de junioren van de Zweedse Carolina Kluft. Dat record werd echter niet gehomologeerd omdat er geen dopingcontroleur aanwezig was. Op het EK indoor in Göteborg werd ze zesde in de vijfkamp, op het WK in Moskou veertiende in de zevenkamp. Borlée volgt op de erelijst Hans Van Alphen op. Thiam is de opvolgster van Tia Hellebaut.

Pieter-Jan Hannes, Europees beloftenkampioen op de 1.500 meter en Justien Grillet, zevende op de 200 meter op het EK voor junioren, zijn de revelaties van het jaar. Het estafetteteam dat op het EK beloften zilver pakte op de 4x400 meter, is het Team van het Jaar.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/1752347/2013/12/04/Gouden-Spike-voor-Jonathan-Borlee-en-Nafissatou-Thiam.dhtml

Eigen mening: Meestal zijn sportartikelen niet representatief voor te posten. Maar dit artikel vindt ik dat het wel relevant is. Hier kan je zien welke atleten het dit jaar goed hebben gedaan en ons land goed hebben vertegenwoordigt. Het is ook interessant om te zien hoe goed ze hebben gepresteerd. Ikzelf ben ook wel fan van atletiek en vindt dat het nog meer gepromoot mag worden al is er tegenwoordig al wel veel aandacht voor.