PDA

Bekijk de volledige versie : Hogeschoolstudenten mogen niet meer blokken in bib unief


L*en.Daems
29th November 2013, 11:43
Hogeschoolstudenten mogen niet meer blokken in bib unief

De bibliotheek van de Universiteit Antwerpen (UA) neemt een omstreden maatregel. Enkel studenten die aan de UA studeren, mogen nog in de bib van de unief blokken in de examenperiode van begin december tot eind januari. De anderen vallen uit de boot, schrijft Het Laatste Nieuws.

"Wie geen studenten- of medewerkerskaart van de UA kan tonen, wordt gevraagd de bib te verlaten", bevestigt UA-woordvoerder Peter De Meyer. "De bib werd slachtoffer van haar eigen succes. Dit ging bijvoorbeeld ten koste van onze rechtenstudenten, die voor hun scripties wetboeken moeten raadplegen die niet ontleend mogen worden."

Hogeschoolstudenten mogen wel nog steeds boeken raadplegen en ontlenen. Het is op vraag van haar eigen studenten dat de UA de maatregel neemt. De afgelopen jaren was er tijdens de blokperiodes immers sprake van overbezetting.

Bron: De Morgen
Link: http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Onderwijs/article/detail/1749265/2013/11/29/Hogeschoolstudenten-mogen-niet-meer-blokken-in-bib-unief.dhtml
Datum: 29-11-2013

Mening: Ik vind dat de Antwerpse Universiteit een goede beslissing neemt voor haar eigen studenten. Het kan niet dat de studenten geen plaats meer hebben in de bib van hun universiteit omdat er studenten van de hogeschool zitten. De mensen van de UA moeten de kans hebben om op hun eigen unief te studeren. De hogeschoolstudenten zullen dus in de toekomst ergens anders moeten gaan studeren maar ze mogen nog wel altijd boeken raadplegen en ontlenen. Ik vind dit een goede maatregel voor de AU-studenten, zo zal er minder snel een overbezetting zijn tijdens de blokperiode.