PDA

Bekijk de volledige versie : Algemene paniek na val Ajax-fan in betonnen 'gracht'


Jente B*sters
27th November 2013, 17:45
Bron: www.hln.be
Er zijn schokkende beelden opgedoken van de Ajax-fan die bij de viering van het tweede doelpunt in het CL-duel van gisteravond tegen Barcelona van de tribune stortte. Het slachtoffer viel meters dieper in een soort betonnen gracht, die de tribune van het veld scheidt. Na het incident brak er algemene paniek uit. De emoties in de tribune liepen hoog op. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd.

Over de toestand van de gevallen supporter, heerst nog altijd grote onduidelijkheid. Nadat op sociale media het gerucht de ronde deed dat de man zou zijn overleden, meldde de Amsterdamse politie op Twitter kort voor middernacht dat dat niet het geval is. Wel heeft de fan een zwaar hoofdletsel opgelopen. Zijn situatie is nog altijd onveranderd, meldt een woordvoerder van de politie vanochtend.

Het incident gebeurde rond 21.30 uur. De supporter zou tijdens het juichen zijn gevallen, meldden getuigen. Op foto's op Twitter en Instagram is te zien dat de man op zijn buik in de betonnen gracht ligt.

Op YouTube dook vandaag een video (zie onderaan) op van het incident. Op de beelden, die zijn gemaakt vlakbij de plek waar het ongeluk gebeurde, is onder meer te zien hoe het slachtoffer een zwaar hoofdletsel opgelopen heeft en in een plas bloed ligt. Er breekt algemene paniek uit en de andere supporters in het bewuste vak schreeuwen om hulp voor de gevallen fan. Na heel wat heen en weer geloop wordt het slachtofer met een ondersteunend applaus afgevoerd met een ambulance. Medewerkers van Ajax bedekken vliegensvlug de grote plas bloed met zand. Na de match gingen de Ajax-spelers Davy Klaasen en Viktor Fischer nog hun wedstrijdshirt op de plaats van het ongeval leggen.

Mening: De laatste tijd heb ik al een aantal keer gelezen en gezien (op het journaal) dat fans uit de tribunes naar beneden tuimelen. Ik vind dat zo'n verschrikkelijke dingen niet mogelijk mogen zijn. Eerst en vooral zou er voor de veiligheid een degelijke afsluiting moeten zijn, zodat fans niet KUNNEN vallen. Ten 2e moeten de fans zelf misschien met een zone waar niemand mag komen moeten beschermd zijn van het vallen.