PDA

Bekijk de volledige versie : Israël: "De wereld is een gevaarlijkere plek geworden"


M*cklin.dekeersmaeker
24th November 2013, 13:15
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt het akkoord over het nucleaire programma van Iran een "historische vergissing". Hij zei dat vandaag tegen het Israëlische kabinet. Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen de Amerikaanse president Barack Obama. Die noemde het akkoord eerder vandaag "een nieuwe weg naar een veiligere wereld".

"Vandaag is de wereld een veel gevaarlijker plek geworden. Het gevaarlijkste regime in de wereld heeft een belangrijke stap gezet in de richting van 's werelds meest gevaarlijke wapen", aldus Netanyahu.

De Israëlische minister voor Strategische Zaken Juval Steinitz noemde de afspraken die Iran in Genève maakte met zes wereldmachten eerder al een "slechte deal". "De op het laatste moment aangebrachte veranderingen zijn onbevredigend. De overeenkomst was en blijft slecht."

Steinitz zei ondanks de teleurstelling te blijven samenwerken met onder meer de VS om een 'alomvattend akkoord' met Iran te bereiken.

Onduidelijke afspraken.

Volgens Israël worden de internationale sancties behoorlijk versoepeld, terwijl de belangrijkste delen van het Iraanse nucleaire programma intact blijven. Israël vindt ook dat onduidelijke afspraken zijn gemaakt.

"We begrijpen bijvoorbeeld nog steeds niet wat intensivering van het toezicht op de nucleaire installaties van Iran precies betekent", aldus minister van Economische Zaken Naftali Bennett. Hij benadrukte dat juist de details voor Israël belangrijk zijn.

De Amerikaanse president Barack Obama liet weten vandaag in gesprek te gaan met premier Netanyahu over het akkoord.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1745962/2013/11/24/Israel-De-wereld-is-een-gevaarlijkere-plek-geworden.dhtml

Eigen mening: Ik steun de mening van president Obama want de toestand in het midden oosten is zo onstabiel dat een land als Iran met anti westerse bedoelingen nucleaire wapens ontwikkeld.