PDA

Bekijk de volledige versie : Britse regering kondigt zwaardere straffen aan tegen mensenhandel


z*hra.ozden
22nd November 2013, 13:32
Na de arrestatie van een Brits echtpaar dat ervan verdacht wordt drie vrouwen 30 jaar lang als slaven te hebben vastgehouden, heeft de Britse regering aangekondigd strenger te willen optreden tegen mensenhandel. Het parlement bereidt momenteel een wetsvoorstel voor om de maximumstraf voor slavernij te verhogen tot een levenslange celstraf, aldus minister van Veiligheid James Brokenshire.

De mensen denken dat slavernij niet meer van deze tijd is, maar dat is helaas niet waar’, zei Brokenshire op BBC Radio.

In 2012 werden er in Groot-Brittannië volgens een rapport van het Centre for Social Justice meer dan 1.000 mensen als slaaf vastgehouden. Het gaat dan over huisslavernij, dwangarbeid in fabrieken of in de landbouw of seksuele uitbuiting. Slachtoffers van slavernij worden volgens de auteurs vaak zelf gerechtelijk vervolgd vanwege de strafbare feiten die ze onder dwang moesten plegen.

Bron: De Standaard
Datum: 22.11.13

Mening:
Dat slavernij niet meer van deze tijd is, is volgens mij een verkeerde en ongepaste stelling. Slavernij is altijd wel van toepassing geweest, maar daarom niet gepast.
Ongepast in de zin dat slavernij in geen enkele tijd terecht kan zijn. Dit geldt voor zowel het verleden, het heden als de toekomst.
Ik denk niet dat als we terugblikken op de geschiedenis, we ergens op de tijdlijn een terechte vorm van slavernij kunnen noemen.
Verkeerd omdat het lijnrecht staat tegenover de rechten van de mens als individu.
Slavernij, eender welke vorm, is onmenselijk.