PDA

Bekijk de volledige versie : Wereld dreigt zonder chocolade te vallen


kato.d*pauw
18th November 2013, 13:18
Wereld dreigt zonder chocolade te vallen

Als er geen maatregelen worden genomen, dreigt de wereld in 2020 zonder cacao en dus ook zonder chocolade te vallen. Dat zegt Raphael Wermuth van Barry-Callebaut in Het Laatste Nieuws.

Er loopt momenteel een programma waar men de West-Afrikaanse boeren leert om duurzaam cacao te telen. Men hoopt op een verdubbeling van de productie, aldus Wermuth. De pijlen worden voornamelijk gericht op Ivoorkust, de grootste cacaoleverancier ter wereld.

Mars, Nestlé en Barry-Callebaut berekenden dat er tegen 2020 een tekort van 1 miljard kilo cacao zal zijn, indien er geen verdubbeling van de productie komt. Jaarlijks wordt er ongeveer 4 miljard kilo chocolade geproduceerd.

De Belg eet jaarlijks gemiddeld 11 kilogram chocolade per capita, zegt Het Laatste Nieuws.

Eigen mening: Ik denk dat er veel mensen het verschrikkelijk gaan vinden dat er geen chocolade meer zal zijn. Maar dat is niet het ergste, als de chocolade op gaat zijn wil dit ook zeggen dat er geen chocolade meer geproduceerd kan worden. Wat zal gepaard gaan met werkloosheid, hierbij denk ik aan de cacaotelers, bedrijven als Milka, Callebaut, ..., maar ook verpakkingsbedrijven. Het is dus dringend nodig dat er maatregelen komen.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid1490634/wereld-dreigt-zonder-chocolade-te-vallen.aspx