PDA

Bekijk de volledige versie : Obama kondigt bijsturing Obamacare aan


D*ies Van Mechelen
14th November 2013, 23:27
De Amerikaanse president Barack Obama heeft een jaar uitstel aangekondigd voor miljoenen Amerikanen die hun ziekteverzekering dreigden kwijt te raken door Obama’s nieuwe zorgwet.
De Amerikanen die vernamen dat hun verzekering vervalt omdat ze niet voldoet aan de regels van de nieuwe zorgwet ‘Obamacare’ mogen hun verzekering het komende jaar toch nog houden.

Onder de nieuwe zorgwet is er een ondergrens waaraan elke polis moet voldoen. Daardoor dreigden miljoenen Amerikanen zonder verzekering te vallen. De president moedigde hen wel aan om uit te kijken voor een betere polis, die wel toegestaan wordt onder Obamacare.

Verzekeringsmaatschappijen zullen oude verzekeringspolissen wel niet meer mogen verkopen aan nieuwe klanten. Obama hoopt met zijn ‘administratieve oplossing’ de stijgende verontwaardiging temperen.

Woensdag raakte bekend dat nog maar 106.000 Amerikanen zich in oktober hebben kunnen inschrijven voor Obamacare. Door een fout op de inschrijvingswebsite moesten tienduizenden mensen zich inschrijven via websites van hun eigen staat. Obama eiste vorige week dat de website die op 1 oktober online ging, meteen hersteld moet worden. Naar schatting 40 miljoen Amerikanen hebben geen ziekteverzekering.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20131114_00838951

Persoonlijke mening:

Het zoveelste probleem met het beleid van Obama. Zelf was ik destijds ook behoorlijk opgetogen toen Obama afkwam met het beleid rondom Obamacare. Maar zoals je ziet, ondertussen zo'n 4-5 jaar later, zijn er nog steeds problemen. Het oorspronkelijke idee was goed, maar nu zitten toch enorm veel mensen in de problemen met hun verzekeringen. Plus het feit dat de overheid een paar dagen stil heeft gelegen heeft het er niet op beter gemaakt. Er is nog een lange weg te gaan voor Obamacare fatsoenlijk werkt. Zoals het artikel vermeldt zijn er nog steeds 40 miljoen (!) Amerikanen zonder ziekteverzekering. Ik ben benieuwd hoe Obama zijn ambtstermijn gaat verlopen de volgende 3 jaar.