PDA

Bekijk de volledige versie : Oudste fossiel ooit gevonden


M*thias Vermeiren
14th November 2013, 11:31
In een rots in West-Australië is een fossiel gevonden dat volgens de vinders zo'n 3,5 miljard jaar oud is. Daarmee is het een van de oudste fossielen die ooit zijn aangetroffen.

In de steen van zo'n acht millimeter dik zijn de sporen gevonden van een groep eencellige microbacteriën, die waarschijnlijk zonlicht in energie omzetten en daarbij een enorme zwavelstank produceerden.

Het Australische fossiel is zo'n driehonderd miljoen jaar ouder dan andere complete fossielen die eerder werden gevonden.

Mening:
Ik zelf als geschiedenis student weet dat wat wij van de prehistorie leren voornamelijk uit fossielen komen. Een nieuwe ontdekking kan ervoor zorgen dat een hele theorie moet worden aangepast. Zoals door deze ontdekking kunnen we leren dat er al 3,5 miljard jaar geleden leven was op onze aarde. Ik ben blij dat er nog steeds nieuwe ontdekkingen gebeuren vandaag de dag. Want zo leren we meer over het leven van vroeger en kunnen we het meer inbeelden hoe het komt dat ons leven vandaag er zo uitziet.

bron:
http://nos.nl/artikel/574813-oudste-fossiel-ooit-gevonden.html